Pauk, zmije, osjećati strah

Dok se odmarate, ugledate golemog pauka koji samo što nije pao na vas. Premda se u stvarnosti možda ne bojite paukova, sad ga jasno vidite neposredno iznad glave i preplašeni ste. Možda ste se uhvatili u beskrajnu ljepljivu mrežu pa se otimate, no tako se samo sve više zaplećete. Moguće je i da s paukovih kliješta kapa otrov pa se bojite da vas ne ugrize. Ovisno o situaciji, prijetnja ne mora biti pauk, već velika hobotnica ili zmije.

San da vam prijeti pauk daje naslutiti da vas zabrinjava emocionalna upletenost u određenu situaciju u stvarnosti. Tu upletenost smatrate prijetnjom svojoj sreći i dobrobiti jer se bojite da će se situacija zamrsiti i da nećete imati izlaza. Obično je riječ o obiteljskoj situaciji ili ljubavnom odnosu. Predani ste odnosu, no bojite se da će vam početi oduzimati sve vrijeme i svu energiju i tako se pretvoriti u bezizlaznu klopku. Premda mreža može biti vrlo snažna, velik dio nje vrlo je fin, istkan od mnogo različitih niti koje su se polako gomilale s vremenom.

Strah od ugriza otrovnog pauka pokazuje da ne želite biti uvučeni u otrovni rat riječima s osobom s kojom ima određen odnos. Bojite se da bi to moglo biti bolno iskustvo nakon kojeg više nećete nikako moći popraviti situaciju. Snovi u kojima vas napadaju morska bića uobičajeniji su za ljubavne veze. Grabežljivi pipci hobotnice ili vijugave zmije simboliziraju snažne osjećaje iz vaših emocionalnih dubina koji prijete da će vas nadvladati. To govori da vas nesvjesno zabrinjava produbljivanje odnosa jer se bojite da na površinu ne isplivaju snažni osjećaji ljubomore i pretvore vas u čudovište.

San o paucima i zmijama vas potiče da se izvučete iz situacije u kojoj ste emocionalno zarobljeni. Možda vam je teško izbaviti se jer vas zadržavaju mnogobrojne veze. Premda imate mogućnost to učiniti, u brizi ste da ćete svojim postupkom iznevjeriti mnogo osoba. Najbolji način da se odvojite jest da objektivno sagledate stanje i jasno kažete kako se osjećate. Što budete iskrenije izrazili osjećaje, to će svi dobiti više potrebne slobode.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Zmije, sanjati udava, osjećati strah u snu

Pauk

Zmije

Insekti

Životinje u snovima