Sanjati bivšu ljubav navest će vas da razmislite o vlastitim željama i nadanjima

sanjati bivšu ljubav

Neovisno o tome jeste li u sretnoj vezi ili samac, sanjanje bivše ljubavi uobičajena je stvar. Ovo je jedna od čestih tema koja se može pojaviti u snovima, a posebice nakon ulaska ili izlaska iz veze.

Snove je u nekim situacijama teško tumačiti jer se često prezentiraju kao zbroj svih situacija koje ste vidjeli kroz prethodni dan, pa je teško razlučiti što je vaš um stvorio sam, a što ste samo ‘pokupili’ iz svakodnevne situacije. Snovi u bivšoj ljubavi, ženi, dečku, suprugu, mogu govoriti o tome kako netko ili nešto u vašem trenutnom životu izaziva iste ili slične emocije onima koje ste imali s tom osobom. No, što to točno znači za vas, reći će vam ostatak vaših snova, kao i učestalost ponavljanja pojave bivšeg partnera u snovima.

Ukoliko se san o bivšoj ljubavi ponavlja, moguće je da ponavljate iste uzorke ponašanja u novoj vezi kao što ste to činili i u staroj. Ovo bi značilo da postoji šansa da radite iste greške ili se ponašate na isti način kao i prije. To vam nije baš donijelo koristi prošlog puta, ovo je način da naučite nešto iz tog odnosa i primijenite ga na sadašnji. Ovakav san je odličan trenutak za ispitivanje vaših osjećaj i odnosa prema toj osobi. Možda neko duže vrijeme niste mislili na tu osobu, a prema njoj imate negativne emocije. Prihvatite ih i riješite ih se jer će vam one samo smetati da nastavite dalje.

Ako ste tek nedavno ušli u novu vezu, a snovi o bivšem partneru se počnu pojavljivati, moguće je da proispitkujete trenutnu vezu. Prisjećanjem pokušavate riješiti neke negativne i pozitivne stvari koje do sada niste jer zapravo želite uspjeh s novom osobom. Možda neke probleme niste riješili s tobom osobom jer postoji neki nedovršeni posao između vas i bivše ljubavi. Ovo ne znači nužno da se vi sada morate vratiti toj osobi, nego da se trebate malo bolje zapitati koji je bio razlog vaše ljubavi i postoji li ona još uvijek.

Sanjati bivšu ljubav može biti u različitim situacijama u snu – možete čak i spavati s tom osobom, samo razgovarati, pomiriti se, ali možete i sanjati da je ta osoba umrla. Sanjati da vodite ljubav s bivšim partnerom upućuje na to da ste svjesnih svojih osobina koje ste možda stekli uz tu osobu. Ako je vaš partner možda bio nepouzdan ili lažljiv, to znači da se na neki način ponižavate jer se u pravom životu ne suočavate s istinom. Seksualni snovi se mogu dogoditi i samo ako ste trenutno u životu sretni ili uzbuđeni oko neke druge stvari, a tih situacija se prisjećate u snovima jer su naprosto bile lijepe. Sanjati da je ta osoba umrla pa da se, na primjer, nalazite na sprovodu, može pokazivati kako ste napokon krenuli dalje i da ste spremni taj dio života staviti iza sebe. Pomirenje s bivšom ljubavi ne znači nužno da to trebate napraviti i u stvarnosti, već da postajete svjesni kako se ne trebate kriviti za neke probleme koji su se tada događali jer nije sva krivica bila na vama.

Sanjati takve osobe iz života znači da otkrivate svoj identitet i osobne potrebe te da upravo kroz njih možete saznati dublju istinu o vlastitim istinskim seksualnim i emocionalnim potrebama u ljubavnim odnosima.

Katarina | 30.04.2018