Smrt voljene osobe, sprovod, bolnica

Zaprepasti vas i rastuži vijest da je umro netko koga ste jako voljeli. Često je riječ o roditelju ili nekom na čiju ste se bezuvjetnu ljubav i potporu uvijek mogli osloniti. Premda vas je gubitak strašno uzdrmao, silno se trudite da svi prepoznaju iznimne kvalitete koje je ta osoba utjelovljivala za života. Iz sna se budite jako tužni, ali osjetite olakšanje i radost kad shvatite da je voljena osoba živa.

Sanjati smrt voljene osobe često simbolizira kraj jednog načina življenja i početak novog. Taj san nije pretkazanje da će voljena osoba zaista umrijeti. Kada sanjate druge osobe one uglavnom simboliziraju određena svojstva vaše osobnosti. Ako je voljena osoba u stvarnosti topla i brižna, zapravo se pitate možete li i sami biti takvi. Ako je ona bila odgovorna i sposobna, znači da sumnjate u svoje sposobnosti i odgovornost. Smrt voljene osobe u snu pokazuje da se određena osobina na neki način mijenja.

Promjena ne nerijetko posljedica velikih događanja u životu koji od vas traže da odbacite stare navike i prihvatite nove načine djelovanja. San se često zbiva na groblju jer je to poticaj da dostojno pokopate prošlost kako biste mogli krenuti u novu budućnost. No događali se u bolnici znači da nezdravo ovisite o voljenoj osobi i da morate biti odgovorniji i samostalniji u stvarnom životu.

Ovaj san o smrti vam potvrđuje da ste na kraju određenog životnog razdoblja i da se pred vama otvara novo područje mogućnosti. Oslobađajući se prošlosti, dobivate slobodu zakoračiti u novu budućnost. Premda je primamljivo taj san protumačiti kao slutnju stvarne smrti, to nije slučaj. Umjesto da se brinete zbog moguće smrti, trebate razmišljati o novim mogućnostima koje vam se nude i kako ih možete iskoristiti da obogatite i proširite život.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Snovi o životu i smrti

Smrt voljene osobe

Bolnica

Bolest

Grob