Zatvor, čelične šipke, biti optužen

Okruženi ste čeličnim šipkama i metalnim namještajem, u minimalno opremljenoj prostoriji i pod stalnim ste nadzorom. U zatvoru ste, ali niste potpuno sigurni zašto ste tamo. U samici ste i imate konkretnu zatvorsku rutinu koju morate poštovati pa vrijeme sporo prolazi. Čuvare nimalo ne zanimaju vaši problemi. Pokušavate ih uvjeriti da niste ništa skrivili i da ne pripadate tamo, ali nitko vas ne sluša pa ste i dalje pod ključem.

San da ste u zatvoru govori da ste u stvarnosti izgubili dio slobode za samostalno djelovanje. Zbog toga se možda oslanjate na druge da odlučuju umjesto vas i od njih tražite dopuštenja za djelovanje. To se često za dogoditi kad osjećate da ste zapeli u nekoj ulozi na radnom mjestu ili u ljubavnom odnosu. Čelične šipke na prozorima pokazuju kako mislite da nešto koči vaš napredak. Minimalna opremljenost prostora daje naslutiti kako mislite da vam nedostaju sredstva da biste bili mirniji. Osjećaj da morate odsjediti određeno vrijeme javlja se jer ste u stvarnosti preuzeli obveze na poslu ili nekom dali obećanje pa morate čekati da vas toga oslobode. Pritom se možete osjećati usamljeno jer vam se čini da se nemate kome povjeriti, a ustaljeni vas načini ponašanja priječe da izrazite svoje strahove i sumnje u vezi sa situacijom. Čuvari simboliziraju vašu dužnost. Ne želite iznevjeriti druge odustajući od obveza pa se na kraju osjećate kao talac vlastitog osjećaja dužnosti. Premda se pokušavate uvjeriti da ispravno postupate, zbog obaveza koje ste preuzeli osjećate se zarobljeno i usamljeno. Ključ slobode je da otvoreno kažete što doista mislite.

San o zatvoru vam govori da budete odlučniji i ponovno zagospodarite svojim životom. Premda je moguće da se osjećate zatočeno, zatvor je također vrlo sigurna sredina pa se možda povlačite na sigurno mjesto, umjesto da steknete hrabrost i krenete u nepoznato. Obveze i obećanja drugima nerijetko su način da se osjećate potrebno i prihvaćeno, no to vas može dovesti u situaciju da previše ovisite o drugima. Što budete preuzimali više odgovornosti za svoje odluke, imat ćete više slobode.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Zatvor

Zarobljenik

Sat