Nepoznat grad ili ulica, izgubiti se

Nalazite se usred stranog grada ili nepoznate ulice. Zgrade, ceste i obrise krovova kao da ste već vidjeli, no čine se drugačije razmješteni. Dnevna svjetlost ili ulična rasvjeta mogu izgledati čudno, nerijetko neobično jarko ili blještavo. Možda se pokušate snaći tražeći poznati naziv ulice ili putokaz koji vam može pomoći. Ne stojite na jednom mjestu već birate smjer i počinjete se kretati, nadajući se da ćete naići na poznatu znamenitost.

 Sanjati grad znači da razmišljate o svojem životu u širem kontekstu te o iskustvu i mudrostima stečenima u dosadašnjem životu. Grad je simbol vašeg šireg javnog identiteta, a zgrade su odnosi koje ste s godinama izgradili s drugim ljudima. Ulice simboliziraju međusobnu povezanost tih ljudi, a obrisi krovova mogu upućivati na ljude koji su vam iz sadašnje perspektive najvažniji. Premda raspored ulica tek maglovito prepoznajete, to što su ulice i zgrade na drugim mjestima daje naslutiti da sagledavate svoje nagomilano znanje sa svih strana.

Neobično osvjetljenje u snu znači da iskustvo i znanje promatrate u novom svjetlu i promišljate kako ga iskoristiti za osvjetljavanje novih mogućnosti. Dok se pokušavate snaći, upoznajte se s načinima istraživanja tih mogućnosti, a gledanje putokaza obično pokazuje da tražite znakove koji će potvrditi vaše namjere. Premda lice grada može biti poznato i isto, u njemu se uvijek nešto događa, uvijek vlada vreva. To je odraz činjenice da ste prilično sretni i da se ne želite mijenjati, ali dio vas uvijek istražuje, promatra i razmišlja na koji način možete ostaviti trag.

Premda ste možda zadovoljni poznatom rutinom svakidašnjice, taj san vam poručuje kako dio vas uvijek istražuje, traga za novim mogućnostima da se povežete s nečim izvan sebe. To ne znači da morate bilo kako mijenjati život, nego da budete otvoreni prema stjecanju znanja, mudrosti i iskustva. Kako budete iskušavali različite načine da s drugima podijelite svoje spoznaje, širit ćete im obzore i postati oslonac za njihova istraživanja.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Grad

Ulica

Cesta

Izgubiti

Gomila ljudi