Pijanost ili ovisnost, cigarete, alkohol

Premda u stvarnom životu živite umjereno, u ovom ste snu potpuno pijani ili ovisni o drogi. Ponašate se neodgovorno i nimalo slično sebi. Posve ste izvan sebe i radite stvari koje trijezni ne biste nikada učinili. Pića ili droge kao da nikad nema dovoljno i što ih više uzimate, više ih želite. Možda ste nepušač ali u snu pušite jednu cigaretu za drugom. Kašljete i gušite se ali nastavljate pušiti.

Kad sanjate da se opijate ili ste ovisni o drogi znači da u vašem životu postoji situacija od koje želite pobjeći. Znate da vam nanosi štetu i često razmišljate kako da se izvučete. Stalno joj se vraćate i ne znate zašto. Premda se u snu radi o alkoholu ili drogi, u stvarnom životu ste obično ovisni o nekoj osobi. Odnos s njom nerijetko je romantične prirode. Snažno vas privlači no među vama vlada neriješena napetost koja se može lako oteti nadzoru.

Ta vas nemoć plaši pa možda teško priznajete da je upravo to uzrok nemira u vašem životu. Poput ovisnika koji redovito treba svoju dozu, imate neku duboku potrebu ili žudnju koja vas ponovno mami toj osobi. Premda znate da vam takva situacija šteti na dulji rok, pruža vam ugodu koju drugdje jednostavno ne možete dobiti. To vas sprječava da imate zdrav odnos i vraća ovisničkom ponašanju. Pokušavate raskinuti tu vezu ali stalno se vraćate po još i zbog toga se osjećate grozno.

Ovaj san vam skreće pozornost na nezdravu situaciju u pravom životu u kojoj po navici izbjegavate sukobe. Premda je biti u prisnom odnosu punom ljubavi vaša temeljna potreba, ne možete se oteti dojmu da ga ne zaslužujete. Umjesto da pokušate riješiti tu teškoću, mnogo je lakše nadati se da će na kraju sve ispasti savršeno. Što se manje budete mogli oslanjati na vlastitu vrijednost, ugodu ćete više tražiti u drugima. Radite na sebi.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Cigarete

Alkohol

Droga

Marihuana

Cigara