Zalutali, izgubiti se u snu, putovanje

Sanjate da ste bili na putu i jedva čekate vratiti se kući, ali radi nekog razloga ne možete naći put. Iako ste sigurni da znate kamo morate ići, sve u okolini vas zbunjuje. Krećete u različite smjerove, ali umjesto da ste sve bliže, sve se više udaljujete od kuće. Prolaznici vam možda pokušavaju pomoći, no ne mogu vas točno uputiti. Najčešće ste sami ili putujete nekim vozilom.

Kad sanjate da ste zalutali, osjećate da u stvarnom životu ne možete izraziti svoju bit. Vaš dom simbolizira vaše istinsko ja, osobu koja postanete kad se osjećate kao kod kuće. To što ste bili na putu pokazuje da ste prošli razdoblje promjena i sad pomalo krećete naprijed. Snalaženje u tim promjenama zahtijevalo je da se ponašate u skladu s trenutkom, no sad vam je takvo ponašanje strano. Niste mogli biti svoji i zato ste frustrirani. To se često zna dogoditi kada imate posao na kojem ne radite ono što biste doista htjeli raditi.

Sanjati da ste izgubljeni može se dogoditi i u ljubavnom odnosu kad osjećate da vaš doprinos nije prepoznat ili da vam potrebe nisu zadovoljene. Različite ulice kojima lutate različite su uloge u koje uskačete ne biste li zadovoljili tuđe potrebe, no to vas samo još više udaljuje od sebe i svojih potreba. Premda vas drugi pokušavaju uputiti, svoj put morate izabrati sami. Obično putujete sami jer je tu riječ o osobnom identitetu i moći da ga razumijete. Što je prijevozno sredstvo osobnije, kao što je sanjati automobil, osobnije je i područje života na koje vam san skreće pozornost.

San vam pokazuje kako možete spoznati tko ste zapravo. Lako je posve se predati tuđim životima i potrebama, ali zbog toga možete iz vida izgubiti svoje potrebe i bit. Koliko god se trudili i žrtvovali se za druge, uvijek se naposljetku možete osjećati neispunjeno i podcijenjeno. Što budete iskrenje izrazili svoje potrebe i namjere, osjećat ćete se bliže samima sebi.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Putovanje

Kasniti

Vlak

Izgubiti nešto

Dom iz djetinjstva