Grabežljivac, sanjati životinje

Sigurni ste da vas neka životinja ili neko stvorenje slijedi i promatra. Shvatite da vas vreba opasan grabežljivac. Preplašite se jer se sprema zaletjeti na vas. Grabežljivac je često lav, a sve se događa na nekom poznatom mjestu, primjerice na poslu ili u ulici gdje stanujete. Može vas vrebati i tigar, no samo ga letimično vidite dok vam se prikrada. Katkad se iz sjene može pomoliti crna pantera i preplašiti vas prije nego se stopi s tamom.

Sanjati da vas vreba grabežljivac znači da ste vjerojatno zabrinuti da vama ovladava dio osobnosti koji doživljavate opasnim i neobuzdanim. Životinje u pravilu simboliziraju nagonske i divlje poticaje koji u stvarnosti pokušavate držati pod nadzorom susprežući osjećaje. No, koliko god se trudili pripitomiti ih ne obazirati se na njih, osjećaji kao da uvijek vrebaju iz prikrajka, spremni navaliti u trenucima kad ste najranjiviji. Strah da ćete postati žrtvom svojih osjećaja nerijetko znači da se nerado upuštate u nove i nepoznate situacije. Vrsta životinje koju sanjate odražava prirodu tih nagonskih poticaja.

Sanjati da vas vreba lav znači da se ustručavate samouvjereno izraziti da se ponosite svojim sposobnostima. Premda ste vrlo sigurni u njih, čini vam se da drugi samo čekaju vašu  pogrešku kako bi se okomili na vas. Ako sanjate tigrove, oni su simbol divlje samostalnosti pa ako vam je za petama tigar, znači da želite istaknuti svoju individualnost, no ne biste htjeli ispasti nasrtljivi i nepristupačni. Crna pantera u snu simbolizira neuhvatljivu prirodu nesvjesnih potreba, a to što vas prati pokazuje da ne znate kako obuzdati svoje porive. Drugi grabežljivci u snu, poput medvjeda ili vukova, mogu biti izraz vaše brige za sigurnost osoba koje su vam bliske.

San o grabežljivcima upućuje na spoznaju da se previše ustručavate izraziti urođene sposobnosti. Bojite se da će se vaše ponašanje oteti nadzoru i da će vas drugi odbaciti kao nekog tko je preopasan i unosi razdor. Iako vaši nagoni imaju potencijal prouzročiti zbrku, mogu također ući u trag prilikama koje bi vam inače promaknule. Umjesto da pokušavate okovati nagone, počnite pratiti porive i opažati svoje ponašanje. Što budete svjesniji svojeg prirodnog ponašanja, samopouzdanije ćete moći izraziti svoju pravu prirodu.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Napad psa, životinje, lisica, vuk

Životinje u snovima

Mačka

Vuk

Životinja

Napad

Lav

Majmun