Izgubiti nešto, gubitak dragocjenosti, osobni dokumenti

Izgubili ste nešto vrijedno. To može biti skupocjen predmet ali i nešto što vam sentimentalno vrlo vrijedno. Izgubljeni predmet često bude torbica ili novčanik, a nedostatak primijetite tek kad morate nešto platiti ili uzeti iz torbe. Uz novac i kreditne kartice u novčaniku mogu biti osobni dokumenti. Teško vam je povjerovati da ste bili toliko nepažljivi da izgubite tu dragocjenost pa možda pomislite da je ukradena.

Sanjati da ste izgubili nešto vrijedno znači da razmišljate o tome koliko cijenite sebe i koliko se osjećate cijenjeno u stvarnom životu. Gubitak vrijednih predmeta pokazuje kako nesvjesno osjećate da ste nekako obezvrijeđeni i da niste sigurni kako obnoviti prijašnju razinu zdravog samopoštovanja. Takve slutnje obično potakne promjena u životnim okolnostima zbog koje osjećate da vaša vrijednost više nije priznata ili cijenjena kao prije. Često se to zna dogoditi zbog promijenjene financijske situacije ili gubitka potpore i odanosti bliske osobe.

Duboko u sebi znate da vrijedite, no uzrujanost zbog toga što ne možete nešto platiti jer nemate novčanik ili torbicu odražava vašu frustriranost time što drugi ne prepoznaju koliko vrijedite. Ako sanjate izgubljene osobne isprave, to daje naslutiti da vas manjak samopouzdanja sprječava da se bavite aktivnostima u kojima ste doista znali uživati. Uvjerenost da ste potkradeni pokazuje kako mislite da su vam drugi uskratili neke buduće prilike i da su zato odgovorni za gubitak vašeg samopouzdanja i položaja. Ipak najveću odgovornost za održavanje svojeg samopoštovanja, pokazujući drugima da itekako vrijedite, snosite sami.

Ovaj san o gubitku dragocjenosti pomaže obnoviti trajan osjećaj samopouzdanja i sposobnost da drugima pokažete koliko vrijedite. Baš kao što biste se vraćali istim putom da nađete nešto što ste izgubili, vrijedi ponovno proći u mislima svojom situacijom i sagledati potpuniju sliku. Umjesto da okrivljujete druge za svoju situaciju, iskoristite tu promjenu da otvorite nove mogućnosti. Najbolji način je da se ponovno osjećate neprocjenjivo vrijedno jest da budete svoji. Ne pokušavajte zadiviti druge, usredotočite se na ono što najviše cijenite kod sebe.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Pogrešni dokumenti, putovnica, vlak, putovanje

Izgubiti nešto

Novac

Torba

Prtljaga

Putovnica

Aktovka

Mobitel