Zločin, krivnja za zlodjelo, ubojstvo, krađa

Iz nekog razloga u snu ste počinili strašan zločin i sad očajnički pokušavate zamesti svaki trag. Katkad je riječ o teškom nedjelu kao što je ubojstvo pa se pokušavate riješiti trupla, tragova i oružja. Koliko god da se trudili u snu nikako da sve sakrijete jer uvijek neki trag ostaje kao što je poruka na telefonskoj sekretarici, ispaljeni metak ili trag na cesti. Pokušavate pobjeći što dalje ali cijelo vrijeme imate osjećaj straha da će netko otkriti što ste učinili. Zločin može izgledati kao slučajan ali je moguće da sanjate da ste bili prisiljeni to izvesti.

Sanjati da ste počinili zločin znači da osjećate odgovornost što ste u stvarnom životu sebe iznevjerili na neki način. Premda uvijek nastojite postupati ispravno i živite prema određenim načelima, imate dojam da ste izigrali svoj etički kodeks. San o ubojstvu i rješavanju dokaza pokazuje da se pokušavate osloboditi nekog dijela svoje osobnosti. Nerijetko je riječ o tome da osjećate da ste zbog trenutačnih okolnosti prisiljeni zatomiti neku jedinstvenu sposobnost ili stvaralačku vještinu. Premda bi je htjeli sačuvati, žrtvujete je kako biste udovoljili drugima.

Iako u životu možda nastojite prikriti svoj skriveni dar, on uporno izlazi na vidjelo pa njime privlačite pozornost i protiv svoje volje. Sanjati da ste ukrali nešto i tako počini zločin, znači da sami sebe ne cijenite dovoljno. Možda se osjećate kao da sami sebi nešto uskraćujete i da si ne dopuštate spontano uživati bez nekih većih odgovornosti. Vaša želja za bijegom odražava potrebu da se oslobodite uvjerenja koja vas sputavaju i sebi date slobodu da budete osoba kakva doista želite biti. Zločin u snu često može izgledati kao nesretni slučaj ili samoobrana, a to znači da želite biti sigurni da će vas drugi prihvatiti.

Ovaj san dokazuje da previše pokušavate udovoljiti drugima i steći njihovo odobravanje prikrivajući neke najdublje potrebe. Kada dopuštate drugima da sude o vama, često možete izgubiti slobodu izražavanja vašeg pravog ja. Kad nastojite udovoljiti željama drugih ne bi li vas prihvatili i zavoljeli, često možete iznevjeriti svoje temeljne potrebe i želje. Dopuštajući sebi da se ponašate prirodnije, možete se izbaviti iz stege tuđih zahtjeva i osloboditi svoje istinske sposobnosti.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Ubojstvo

Krađa

Bježati

Pištolj

Banda

Mafija

Mrtvac

Rana

Žrtva pištolja