Žrtva pištolja ili noža, sanjati da ste napadnuti, biti napadnut

Pored napadača ste i prijeti vam pištoljem ili nožem. Odjednom vas užasne spoznaja da vam metak ili oštrica prodiru kroz tijelo. Premda svim silama pokušavate zaustaviti krv iz rane, upitate napadača zašto vam je htio toliko nauditi. Zatim pokušavate pobjeći kako biste izbjegli novi metak ili ubod, no napadač vas progoni, prijeteći vam novim napadom. Čini vam se kao da se nikako ne možete obraniti, no shvatite da se možete kretati i djelovati unatoč ozlijedama.

Kad sanjate da ste ustrijeljeni ili ubodeni, to često pokazuje kako osjećate da u stvarnosti morate radit nešto protiv svoje volje. Pištolji i noževi obično simboliziraju nekog tko nameće svoju mož i prijeti vam neugodnim posljedicama ako ne udovoljite njegovim željama. Metak iz pištolja obično simbolizira štetan učinak određene radnje koja se, slutite, poduzima protiv vas. Pištolji su manje osobni i rabe se s većih udaljenosti od noževa pa najčešće pokazuju da se osjećate ugroženo na radnom mjestu. Noževi se rabe izbliza pa ubod govori da vas je pogodio sukob u jednom od privatnih odnosa.

Iako u snu rana od metka može zaboljeti, obično ste mnogo više zabrinuti radi povoda, a ne same ozlijede. Može se činiti da je napad posve neizazvan, ali obično odražava stvarnu situaciju u kojoj se vi ponašate poput žrtve pa drugi lako na vama iskaljuju svoje frustracije. Odbijajući se braniti, izlažete se najrazličitijim zločestim kritikama i noževima u leđa. Pokušaj bijega u snu pokazuje da se teško suprotstavljate agresivnosti pa će drugi nastaviti nasrtati na vas. Najbolje ćete obraniti tako da smognete hrabrost odbaciti neopravdane kritike nepokolebljivo se boreći za svoje potrebe.

Sanjati da ste žrtva pištolja ili noža poručuje da dopuštate nekomu da vam nameće svoju moć i ne činite ništa da ga zaustavite. Možda se osjećate bespomoćno, no najčešće je to zato što se bojite pokazati svoju mož i izboriti se za svoje potrebe. Obično ćete pritom morati biti prilično netaktični kako bi ste bili sigurni da su doista prepoznate. Što se možete samouvjerenije boriti za sebe, manje je izgledno da će vas oni koji žele iskoristiti vašu otvorenost smatrati lakom metom.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Pištolj

Boriti se

Napadnut biti

Ozljeda

Lopov