Proganjanje, biti prognan, sanjati progon

Sanjati proganjanje ili da vas netko ili nešto progoni govori kako slutite da će vam netko nauditi. Možete sanjati da vas progoni više ljudi, životinja ili čudovište. Sanjati bježanje, skrivanje i osjećanje opasnosti od napada označava kako ste uznemireni i ne možete doći do skrovišta.

Sanjati da vas netko progoni označava da bježite od samih sebe jer od sebe ne možete pobjeći. Taj san prati samo određene situacije u budnom životu, a obično ga izazove određeni događaj ili osoba. No, iako se tako čini, ne progoni vas niti taj događaj ni osoba, već vaš doživljaj te situacije ili osobe te njegov utjecaj na vašu osobnost. Lik progonitelja otkriva o kojem je dijelu vas riječ. Ako sanjate da vas progoni životinja to upućuje na poriv koji teško obuzdajete u javi. Kad je progonitelj čudovište, to znači da imate neki prirodan i moćan dar, ali vam ga je teško razviti. U snu vas može proganjati muškarac ili žena, čak i skupina ljudi. To znači da imate priliku izraziti određenu sposobnost, ali i da bježite od odgovornosti koje ta sposobnost podrazumijeva. Iako se doimaju strašnima, progonitelji vam zapravo skreću pozornost na neostvarene sposobnosti i talente.

Pravi način da se oslobodite ovog sna i prestanete sanjati da vas netko proganja, je da spoznate što to izaziva napetost u vašem životu i pokušate to riješiti. To najčešće znači da morate napustiti poznati teren, raščistiti situaciju i krenuti naprijed. Iako vam se možda čini da je lakše da odustanete od svega, to će izazvati još veću napetost.

Pozadina ovih snova dolazi od vremena kada su ljudi proganjali životinje jer su bili gladni ili su bježali od njih jer su one htjele njih pojesti. Premda su prilike za kojima trčimo u suvremenom društvu uglavnom manje opasne, i dalje znamo reći da trčimo za nečim. Ciljevi su temelj svih naših nadanje i težnji, a najjasnije se izražavaju u snovima.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Bijeg od vlasti, biti progonjen, muškarci u crnom

Progon

Zvijer

Boriti se

Životinja