Kuhinja, kuhar, sanjati lonce i tave

U kuhinji vam je jako vruće i vlažno i ne možete nikako izaći. Skučena i ima čudan namještaj. Jako je starinski i čudnih oblika. Kuhinja je potpuno neprohodna i kad prolazite spotičete se o sve stvari koje se unutra nalaze – tave i lonce. Osjeća se i jak miris hrane koji vam nimalo ugodno ne miriši, sve je ljepljivo i prljavo. Čini se kao da pripremate obilje hrane ali sve vam se čini jako ružno i odvratno.

Kad sanjate da ste zarobljeni u kuhinji, osjećate da ste u stvarnom životu zaglibili u nekoj vrsti skrbničke uloge. Sobe u vašem domu simboliziraju različite dijelove osobnosti, a kuhinja odražava sposobnost da se skrbite o sebi i drugim ljudima oblikujući poticajna iskustva koja ispunjavaju. Premda biste se htjeli odmaknuti od te uloge, čini se da nema izlaza pa možda u sebi kipite. Pokućstvo u snovima često predstavlja navike i oblike ponašanja pa starinsko pokućstvo govori kako vam je obaveza koja vas sputava zapravo ušla u naviku. Stolovi su znakovi društvenih odnosa pa se može naslutiti da osjećate obvezu skrbiti se o drugima.

To što se teško krećete kuhinjom pokazuje da vas te obveze sputavaju u životu i jako ste frustrirani radi toga. Kipeći lonci i tave odražavaju da u sebi vrijete, ali teško dajete oduška osjećajima jer se bojite da ne uzrujate druge. To što kuhate za druge znak je da pomažete drugima ostvariti ispunjenje na svoj račun. To je recept za katastrofu. Premda se nesebično brinete o drugima u nadi da će primijetiti i cijeniti vaš trud, katkad želite da se drugi za promjenu brinu o vama.

San vam poručuje da teško zadovoljavate svoje temeljne potrebe jer puno vremena posvećujete zadovoljavanju tuđih. Premda vam je to ušlo u naviku, normalno je da vas frustrira to što se nitko ne brine o vama. Stalno skrbljenje o drugima je ponekad potajan način da pokušate njima upravljati. Umjesto da uvijek ugađate njihovim prohtjevima, pokušajte za promjenu to ne činiti pa ćete vidjeti što će se dogoditi.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Hrana, restoran, pokvarena hrana, jesti

Puna usta, sanjati da jedete nešto, oštećenje zuba

Kuhar

Lonac

Hrana

Jelovnik

Ćevapi