Šuma ili prašuma, lutanje, hodanje

Sanjate da se probijate kroz duboku, gustu šumu ili prašumu, nastojeći stići do čistine s druge strane. Pratite neku stazu, no ona je sve uža i neprohodnija. Grane vas grebu po licu, a odjeća vam zapinje o šipražje. Drveće je vrlo visoko, a ima i srušenih stabala koja vam priječe put. Odasvud čujete tajanstveno šuštanje, a u sjenama kao da se pomiču nejasni obrisi. Prestrašeni ste, ali prodirete sve dublje.

Kad sanjate da ste duboko u šumi ili prašumi, u stvarnom životu spoznajete nepoznate dijelove svoje osobnosti i mogućnosti za njihov razvoj. Šuma simbolizira sve vaše nesvjesne i neopažene strane koje s godinama rastu i sazrijevaju. Premda ih niste bili svjesni, neka situacija u stvarnom životu nagnala vas je da proniknete u njih i pomnije ih istražite. Često to bude kad se prisjećate događaja iz prošlosti i razmišljate kako su utjecali na vas. Probijanje kroz gustu šumu na čistinu pokazuje da pokušavate raščistiti nejasnoće povezane s tim događajima.

Premda mislite kako ste na početku tog samopromatranja tražili odgovor na vrlo jasno pitanje, ono često postaje sve neodređenije što dublje istražujete. Grane o koje se češete i grmlje o koje zapinjete pokazuju da vam se nameće pitanje identiteta i vaše prave biti. Kako napredujete, nailazite na uobičajene zapreke i smetnje. S njima se morate suočiti ili ih obići. Šuštanje i obrisi vaši su nagonski poriti i bojite da vam nekako ne naštete. Strašno jest, no sa svakim ste korakom sve sigurniji u sebe. Naposljetku počinjete spoznavati što je u korijenu situacije.

Glavna spoznaja iz sna u kojem lutate po šumi je da imate pristup bogatom i raznovrsnom skupu resursa u sebi. Premda se može doimati tajnovit i neobuzdan, sadržava vrijedne informacije o vašem osobnom razvoju. Važno je da tijekom samoistraživanje ne zaboravite gdje dolazite i kamo težite. Izaberite put koji želite slijediti i ne dajte da vas zbune svi ostali putovi koje će vam savjetovati.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Šuma

Životinja

Bježati

Magla

Prašuma

Kaktus

Jablan

Drvo