Preljub, sanjati prevaru, ljubavnik

Gotovo ste sigurni da vas partner vara. Kasno dolazi kući, doima se rastresenim i čini se da ga uopće ne zanimate. Grozničavo tražite tragove no ne uspijevate pronaći ništa što bi potvrdilo nevjeru. Ipak vaše se sumnje potvrde kad pronađete neki objekt kao što je fotografija koji ga povezuje s drugom osobom. Premda vas otkriće slomi, zadovoljni ste jer ste bili u pravu. Ljutiti ili ne, osjećate strašnu izdaju i prevaru.

Snove o partnerovoj nevjeri u pravilu izaziva sumnja u vlastitu spolnost i privlačnost u pravom životu. Iako je teško othrvati se pomisli da partner vodi prisne trenutke s nekim znatno privlačnijim, taj san zapravo često odražava da gubite dodir s nekim temeljnim potrebama sa svojim partnerom. Radi toga se možete osjećati manje privlačno ili poželjno nego inače. Čest san da vas partner vara može se dogoditi kad vas u životu neka situacija frustrira pa gubite samopouzdanje. Frustriranost i pomanjkanje samopouzdanja obično se javljaju kada prestanete vjerovati svojoj prosudbi i počnete tražiti tuđe odobravanje i poštovanje.

Radi potrebe za odobravanjem ovaj san može značiti da se odričete nekih svojih ambicija do kojih vam je jako stalo. Možda ćete se zavaravati opravdanjem da to radite za svoje dobro, ali nesvjesno ćete osjećati da ste sebe iznevjerili. Zbog toga možete osjetiti prazninu i uznemirenost pa, umjesto da se izrazite kako se osjećate, taj nerazriješeni unutarnji nemir možete prenijeti na drugu osobu do koje vam je stalo. Umjesto da se povjerite sadašnjem partneru, možda se čak počnete nadati da ćete se svidjeti nekom drugom i naposljetku sanjariti o vlastitoj ljubavnoj avanturi. Što ste sigurniji u sebe, to možete samouvjerenije stupiti u svoju novu budućnost i postati osoba kakva ste oduvijek sanjali biti.

Ovaj san o preljubu vam daje do znanja da na neki način izdajete sami sebe. Gubite vjeru u svoje sposobnosti i vjerojatno se previše oslanjate na tuđe odobravanje kako biste se osjećali željeno i posebno. Umjesto što stalno očekujete da vam drugi podižu samopouzdanje  i bude osjećaj privlačnosti, san o preljubu vas potiče da jednostavno budete svoji. Lako je drugima prepustiti odgovornost za vlastite nade i težnje, sad je vrijeme da ponovno potvrdite vjeru u svoje mogućnosti i svoju svrhu.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Seks u snovima

Simpatija

Ljubav

Ljubavnik

Preljub / prevara