Odjeća, biti neprikladno odjeven, biti gol u snu

Na javnom ste mjestu i shvatite da ste se neprikladno odjenuli. Dijelom ste dobro obučeni ali nešto ne odgovara vašem stilu ili imate odjevni predmet koji je potpuno neprilagođen prigodi. Možda samo osjećate da imate pogrešne cipele ili da ste se ružno obukli. Moguće je da i nosite tuđu odjeću pa se osjećate jako neugodno.

Sanjati da ste pogrešno odjeveni znači da vas u stvarnosti jako zabrinjava kako vas drugi vide. Odjeća je temelj tuđe predodžbe o nama pa smo je skloni birati u skladu s dojmom koji želimo ostvariti. Odjeća je znak društvenog položaja i identiteta pa pogrešna odjevna kombinacija može upućivati na nesklad između slike koju pokušavate stvoriti i onoga što doista jest. Vrsta odjevnog predmeta koji nedostaje otkrit će prirodu nesuglasja. Neozbiljni odjevni predmeti kao dio kostima mogu govoriti da neke stvari ne shvaćate dovoljno ozbiljno. Tuđa odjeća upućuje da želite ili pokušavate biti netko drugi. Odjeća koja vam ne pristaje govori kako se ne uklapate u neko društvo, ili da se zapravo uopće ne želite uklopiti.

Ovaj san o odjeći vam skreće pozornost na nesklad između onoga što dosita jeste i vaše predodžbe o tome kako se očekuje da izgledate. Umjesto da se ponašate neprirodno, u nadi da ćete se tako uklopiti, radije razmislite kako se možete istaknuti u različitim situacijama. Katkad se može činiti da je lakše maskirati svoje sposobnosti, no umjesto da se prilagođavate tuđim očekivanjima, razmislite kako možete izraziti svoju individualnost i istodobno poštovati prirodu situacije u kojoj se nalazite.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Golotinja, sanjati da ste goli, gola žena

Cipele

Golotinja

Ormar