Ozlijeđeni dio tijela, ozlijeda na rukama ili nogama

Doživjeli ste tešku ozljedu, ali ste neobično ravnodušni prema tome. Možda vam se rasprsnuo dio dijela i krv vam šiklja ili ste izgubili neki dio tijela kao ruku ili nogu.  Premda ste ozlijeđeni, pokušavate nastaviti kao da se ništa nije dogodilo i razmišljate kako dalje živjeti s tom ozljedom koja vas sputava.

Kad sanjate da ste doživjeli tešku tjelesnu ozljedu, u stvarnom životu osjećate da vam je uobičajena sposobnost djelovanja nekako oslabljena. Različiti dijelovi tijela simboliziraju različita područja vaše svrhe i mogućnosti u životu. Ozljede ili sakaćenja tih dijelova tijela u snu znači da ste zabrinuti zbog slabljenja i ugroženosti sposobnosti djelovanja u tom području. Ako vam ispada utroba ili vidite krv, znači da se osjećate kao da se previše otvarate drugima i zanemarujete osobne granice i potrebe.

Gubitak dijelova tijela pokazuje na kojim područjima osjećate zapreke ostvarenju svojih mogućnosti. Noge vas nose naprijed kroz život i daju vam moć napredovanja. Stopala su vaša stajališta i vrijednosti. Ruke su sposobnost djelovanja i dokazivanja. Šake se odnose na oblikovanje budućnosti i nadzor nad njom. Glava je mišljenje, središte razuma i zaključivanja. Srce su vaši osjećaji prema bliskim osobama i odnosi s njima. Premda vam se čini da ste izgubili važan dio sebe, ne obazirete se na to i nastavljate dalje. Umjesto da potražite pomoć, nastavljate skrivati frustracije.

San vas vraća u dodir sa sposobnošću povlačenja ključnih poteza. Možda vam se isprva čini da ste na gubitku, sva preostala sredstva iskorištavate najbolje što možete. Ti preostali dijelovi vaših mogućnosti možda će se određeno vrijeme oporavljati, a povezivanje s drugim ljudima najbolji je način da ponovno dođete u dodir s njima. Premda želite sami riješiti tu situaciju, ima ljudi koji će vam vrlo rado pomoći dok ponovno ne očvrsnete.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Ozljeda opasna po život, ozljediti se, doživjeti napad

Tijelo u snovima

Ozljeda

Tijelo

Ruke

Noge