Ozljeda opasna po život, ozlijediti se, doživjeti napad

Bavite se nečim bezazlenim i rutinskim kad vas iznenada netko napadne. Napadač se pojavi niotkuda i zada vam pogibeljan udarac prije nego što uopće shvatite što se događa. Oružje je obično nešto što se nađe pri ruci, poput kuhinjskog noža ili čekića, a napadač vam ne da nikakav znak da ima ubilačke namjere. Premda se vaše ozlijede mogu pokazati kobnima, više vas zabrinjava motiv napada i zašto je izabrao baš vas.

Sanjate li da ste pretrpjeli ozljedu koja je mogla biti opasna za život, u stvarnosti vjerojatno proživljavate emocionalno vrlo bolnu situaciju. To emocionalno ranjavanje obično je rezultat naglog pogoršanja bliskog partnerskog odnosa ili ljubavne veze. Napadač kao da se pojavi niotkuda jet to niste očekivali i posve vas je iznenadilo. Mislili ste kako je vaš odnos zdrav, a sad osjećate da vam se život raspada. Napadačevo oružje često je svakidašnji predmet jer je povod razdoru bio manji prijepor, možda o svakidašnjoj situaciji kod kuće ili na poslu.

Obično vas ne zabrinjava težina ozljeda koliko razlog zašto ste napadnuti. Premda mislite da ste nevina žrtva neizazvanog napada, moguće je da ste u odnosu bili prilično samozadovoljni pa niste primijetili mnogobrojne znakove koji su upozoravali na sve više teškoća. Znakovi upozorenja možda nisu bili osobito upadljivi, no da ste bili svjesniji, situaciju ste mogli povoljnije riješiti. To što je napadač izdvojio vas odraz je vašeg straha da ćete ostati sami nakon prekida veze ili partnerskog odnosa. Doživite li u snu smrt, to u pravilu znači korjenitu promjenu, a potencijalno kobna ozljeda znači da morate promijeniti život idući naprijed.

Poruka ovog sna o ozljedi je da se izvrgavate razočaranju jer ste se pretjerano uljuljali u određenom odnosu. Može biti teško odoljeti paranoičnosti i sumnjičavosti prema partnerovim namjerama, no budete li ga stalno provjeravali, smatrat ćete sebe još većom žrtvom. Umjesto da se zanosite mišlju da će partner uvijek biti tu, pokušajte biti iskreniji prema njemu i uložite više truda. Što budete više poštovali svoj odnos, manje je vjerojatno da ćete se iznenada razići.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Ozljeda

Napad

Pištolj

Krv

Rana

Džepni nožić