Bijeg od vlasti, biti progonjen, muškarci u crnom

Sanjate da vas progoni skupina uniformiranih osoba vrlo službenog izgleda, a vi im pokušavate pobjeći. Znate da su se okomili na vas ali ne znate zašto. Progonitelji su najčešće muškarci i u crnoj su odjeći. Čine se jako dobro organizirani, a imaju i oružje. Strahujete da će vas ubiti ako vas uhvate. Dok vas tako neumorno progone stalno imate dojam da su vam sve bliže koliko god da se pokušavate sakriti.

Ako sanjate da vas netko progoni znači da ste zabrinuti radi svoje slobode djelovanja i obaveza koje imate kao pojedinac u stvarnom životu. Nerijetko se ti snovi počnu pojavljivati u mladosti dok gradite svoj identitet i slobodu djelovanja. Vaši pokušaji da se izborite za svoje potrebe unutar zajedničkih zahtjeva veće skupine neizbježno izazivaju napetost u odnosu s roditeljima, učiteljima i drugim autoritetima. Napetost se nastavlja i tijekom života jer stalno tražite ravnotežu između osobne odgovornosti i potrebe za slobodom i samoodređenjem. Na prvi bi se pogled moglo pomisliti da je u snu riječ od bijegu od obaveza, no naprotiv, najčešće ga sanjaju odgovorni ljudi sa snažnim osjećajem dužnosti.

Progonitelji u snu predstavljaju osjećaj odgovornosti i dužnosti koji imate dok pokušavate zadovoljiti svoje potrebe. One su dio vas pa osjećaju dužnosti, koliko god se trudili, ne možete pobjeći. Može vam u snu biti čudno što imate moć da se ponašate kako želite. Mnogobrojnost i organiziranost progonitelja u snu odražava koliko dobro sami možete biti organizirani. Bojite se da ćete odgovornim odnosom zatomiti svoju individualnost, no vaše je ponašanje ponajprije u vašim rukama.

San o progonu vam daje dopuštenje da preuzmete odgovornost za svoje postupke. Lako je okrivljavati druge da vam naizgled ograničuju slobodu i sprječavaju vas da radite ono što želite. No što budete dosljednije preuzimali odgovornost za svoje djela, imat ćete više slobode u životu. Jedna je od najvećih sloboda moći odgovorno rabiti svoju moć. Budete li posve zanemarivali svoje obaveze i brinuli se samo o svojim potrebama, uvijek ćete se osjećati žrtvom tuđih postupaka.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Bježati

Progon

Pištolj

Banda

Mafija

Agent

Sakrivanje