Napuštena životinja, sanjati životinje, mačke i psi

Iz kutije ili ormara čujete neko cviljenje. Kad ga otvorite ražalosti vas prizor jako zapuštene životinje. Često je riječ o kućnom ljubimcu na kojeg se nekako zaboravilo. Obično je jako gladan i žedan pa mu na brzinu donesete vodu i hranu da se oporavi. Iako ste zabrinuti da će vam možda uginuti pred očima, obuzme vas srdžba dok razmišljate i kad shvatite tko je mogao zanemariti prekrasnu životinju.

Ako sanjate da ste pronašli zapuštenu životinju, u stvarnom ste životu nesvjesno zanemarivali neki nagonski dio svoje prirode. Životinje u snu simboliziraju neke vaše unutarnje želje i nagone. Životinja u ormaru govori da ste zbog nekog razloga pokušavali prikriti prirodne porive. Često je uzrok tome situacija u stvarnosti u kojoj vam se čini da radi mira u kući morate zatomljivati prave osjećaje. Zapuštena životinja u snu je u pravilu kućni ljubimac i može značiti da ste zapustili potrebu za bezuvjetnom ljubavlju i privrženošću. Često se razljutite osjetite li da od najbližih osoba ne dobivate ljubav.

Vrsta životinje u snu koju nađete odražava osjećaj koji smatrate zanemarenim. Psi i štenad u snu su simbol odanosti i privrženosti pa napušteni pas može upućivati na to da slutite kako vam netko blizak nije odan. Mačke u snu su odraz vaše potrebe za samostalnošću, a zečevi u snu mogućnosti za zdravim rastom. Ribe su simbol potrebe da se povremeno prepustite osjećajima. Veće radne životinje poput konja u snu su znak vaše sposobnosti da zauzdate i iskoristite nesvjesnu energiju. Uz to što odražava vašu potrebu za ljubavlju i privrženošću, zanemarena životinja može značiti i da ste zanemarivali svoju razigraniju, životinjsku stranu.

San o životinji vam skreće pozornost na ona područja života u kojima možda zanemarujete svoje potrebe. Vjerojatno ste previše vremena posvećivali tuđim potrebama umjesto da ste se brinuli o svojima. Možda ste se nadali da će drugi prepoznati pažnju koju im posvećujete, ali su vas oni olako shvaćali. Životinje ne mogu izreći svoje dublje porive i potrebe, ali vi možete pokazati svoju zabrinutost jasnim i glasnim izražavanjem istinskih potreba.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Životinje u snovima

Životinja

Pas

Mačka

Konj

Zmije