Snovi o životu i smrti

Snovi o rođenju i smrti pripadaju najužasnijim i najzanimljivijim mogućim iskustvima. Vrlo često uznemire, osobito shvatimo li ih doslovno i pokušamo povezati sa stvarnim smrtima i rođenjima. Snovi o početku i kraju života govore o ciklusima početaka i završetaka u određenim situacijama naše svakidašnjice. Ti ciklusi mogu biti kratkotrajni i prolazni poput disanja ili dugotrajni i stalni poput puta kroz život.

Gotovo sve ljudske kulture rabe metaforu rođenja kao znak početka, a smrt kao simbol prelaska u novu fazu ciklusa. Snovi o porođaju najavljuju nove početka ili sazrijevanje vrijedne zamisli. Kad god sanjate porođaj, saznajete da ćete zakoračiti u novu fazu svog životnog puta. Vaša nesvjesna svijet može uz to opaziti jedva zamjetljive tjelesne i ponašajne znakove nečije trudnoće koje vi tada možete utkati u svoje snove.

Rođenja i smrti u snovima skreću vam pozornost na vaše putove između početnih i završih točaka važnih događaja i razdoblja obnove između svih završetaka i početaka. Što imate veću svijest o svom trenutačnom putu, lakše možete sagledati prošlost i moguću budućnost. Umjesto žalovanja za onim što je moglo biti i strahovanja o tome što možda nikad neće biti, možete početi razmišljati o svojem pravom putu i kako vas on može približiti životu iz snova.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Smrt voljene osobe, sprovod, bolnica

Grobovi i trupla, masovne grobnice, sanjati smrt

Boriti se u snu, borba za život i smrt, napad

Katarina | 18.12.2017