Tajanstveni hodnik, vrata, lutanje

Otvorili ste vrata dok obilazite neku zgradu. Ispred vas se proteže zagonetan hodnik. Jako je dug, povremeno zavija u daljinu i iz njega vode mnogobrojna vrata. Može biti blještav i dobro osvijetljen ili izgledati poput mračna, sjenovita prolaza. Oklijevate ući u hodnik jer niste sigurni na što biste u njemu mogli naići. Ipak uđete i s prvim koracima skupljate hrabrost da primite nekoliko kvaka i zavirite u sobe.

Kad sanjate tajanstveni hodnik, često razmišljate o prilikama za promjenu u stvarnom životu. Zgrada simbolizira vas, a vrata su pragovi koje morate prijeći da zakoračite u nove mogućnosti. Vrata koja otvorite simboliziraju granicu koju savladavate u stvarnom životu, a ona vam otvaraju put u mnoge druge mogućnosti moguće sljedove događaja koji se protežu ispred vas. Neki od njih mogu biti blještaviji i jasniji od ostalih. Ako vidite samo nekoliko vrata, tada vjerojatno imate izbor od samo nekoliko mogućnosti. Mnogo vrata govori da ste zatrpani mogućnostima.

Hodnik može podsjećati i na labirint, gdje otvorite jedna vrata pa ona vode u drugi hodnik, koji vodi u sljedeći, dok se naposljetku posve ne izgubite. To može značiti kako imate osjećaje da ste prisiljeni donositi odluke koje vas udaljuju od željenog cilja. Hrabar ulazak u hodnike simbolizira svojevrstan obred prijelaza, prekretnicu u kojoj iza sebe ostavljate prošlost kako biste posve ušli u budućnost. No probijanje kroz hodnike češće je proces otkrivanja neostvarenih mogućnosti, a ne doživljavanje neugodnih iznenađenja. Hodnik obično vodi većem poštovanju sebe i svih svojih sposobnosti i znanja.

Glavna je misao tog sna da trenutačno prolazite kroz razdoblje promjene i morate odlučiti što je za vas najbolje. Premda možda mislite kako ste prisiljeni slijediti određeni put, imate moć otvoriti obilje mogućnosti. Možda se bojite prijeći prag, no to će vam omogućiti da zakoračite u novo životno područje. Najbolju ćete odluku donijeti uzmete li vremena da istražite svaku mogućnost koju vam se nudi.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Hodnik

Vrata

Izgubiti

Sjenke