Boriti se u snu, borba za život i smrt, napad

Borite se na život i smrt protiv snažnog i opasnog protivnika. Međutim koliko god snažno udarate, neprijatelj ima odgovor na svaki vaš potez pa ste sve očajniji. Čini vam se da borba može završiti samo smrću, vašom ili protivnikovom. No vaši napadi često nemaju nikakav učinak, a protivnik se uglavnom smije vašim jadnim pokušajima.

San o borbi za život može upućivati na to da ste u stvarnosti suočeni sa situacijom koja može ugroziti vaš život. Prijetnja je zapravo često zanemariva, a osjećaj da je to pitanje života i smrti obično nastaje radi vaših slabosti. Često mislite da morate pobijediti u svakoj raspravi, makar nevažnoj, ne biste li zaštitili osjetljivije strane svoje osobnosti. Premda ste u svakidašnjem životu skloni odavati dojam snažne i otporne osobe, nerijetko osjećate da imate slabu i nezaštićenu stranu. Očajnički želite zaštititi to ranjivo područje jer se bojite da bi drugi mogli iskoristiti vaše prividne slabosti.

Razlog zašto protivnik ima odgovor na svaki vaš potez, koliko god se vi borili i trudili, jest to što ste vi zapravo u sukobu sa samim sobom. Umjesto da cijenite svoje sposobnosti i vještine, cijelo vrijeme pokušavate zaštititi ono što vidite kao karakterne nedostatke. Svim silama želite uništiti slabosti, no pritom zanemarujete svoje jake strane pa se naposljetku osjećate još slabije. Borba koju vodite ne služi zatvaranju pukotina u oklopu nego tome da ih prihvatite. Vaša mudrija strana to razumije pa se ruga vašim pokušajima da budete otporni na sve prijetnje.

Ovaj san o borbi potvrđuje činjenicu da uvijek dajete sve od sebe kad ostvarujete cilj. Morate se zapitati ulažete li napor u pravim područjima i protiv koje se sile zapravo borite. Istočnjačke borilačke vještine među najmoćnijim su načinima borbe, a u njima je najvažnije prepoznati protivnikovu prednost i iskoristiti je protiv njega. U tim je disciplinama ključno prihvatiti vlastite nedostatke i slabosti. Što ih više budete prihvaćali, to snažniji možete postati.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Ozlijeda opasna po život, ozlijediti se, doživjeti napad

Boriti se

Napad

Zvijer

Smrt

Rana

Pištolj

Bodež

Džepni nožić