Staklo u ustima, pčele u ustima, krv

Normalno razgovarate s nekim prijateljima ili kolegama, no odjednom shvatite da su vam usta puna nečeg oštrog poput komadića stakla ili žileta. Pokušavate govoriti oprezno, ali porežete se svaki put kad zaustite. Iz usta vam krene curiti krv i slijevati niz lice. Bojite se da ne progutate neki od tih komada. Možda vas je i strah da se ne udavite od krvi. Slično možete sanjati da su vam usta puna nekih buba poput osa ili pčela.

Ako sanjate da žvačete staklo ili imate neki drugi oštar predmet u ustima, znači da razmišljate o tome kako u javi katkad zajedljivo razgovarate s drugima. Usta su jedan od najosjetljivijih dijelova tijela pa spoznaja da je u njima neočekivana oštrina može zaprepastiti. No komadići i krhotine nisu ništa nego neočekivano oštre riječi i pakosne primjedbe koje često izgovarate. Premda se čine kao obične riječi, mnogi ih često doživljavaju zlobnima i povrijede ih.

Možda oštrom jeziku pribjegavate kad mislite da vas drugi ugrožavaju pa pokušavate obraniti svoje stajalište. Premda nastojite pažljivo birati riječi, ipak povrijedite njihove osjećaje, a oštre primjedbe katkad i vas povrijede i uzrujaju. Krv simbolizira vaše najdublje osjećaje. Pokušavate li ih obuzdati i potisnuti natrag, oni se dalje vraćaju i stalno naviru da ih drugi vide. Možda se i brinete da će vam biti povrijeđen ponos. Bube u ustima su također znak zabrinutosti radi prevelike zajedljivosti prema drugima.

San vam predlaže da svoj bridak um zauzdate obzirnijim pristupom u komunikaciji i prihvaćanjem svojih slabosti. Prestanite misliti da svoje stajalište morate braniti napadajući druge, pokušajte radije ljubaznim riječima izgladiti sve postojeće prijepore. Nepotrebno ustrajanje na nekom mišljenju može biti jako stresno. Nastavite li biti kruti i neugodni, naposljetku ćete uništiti svoje krhko samopouzdanje. Prave riječi koje izgovorite tiho mogu biti mnogo snažnije i poticajnije od svake oštre kritike.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Staklo

Pčela

Krv

Usta / usne

Kukci

Insekti