Sanjati zub, ispadanje zuba, san o zubima

Sanjati zube u pravilu znači da razmišljate o samopouzdanju i snazi u budnom životu. Kako zube pokazujemo samo kada se smijemo i grizemo, oni su često odraz samouvjerenosti i odlučnosti. Gubitak zubi upućuje da ste se suočili ili ćete se suočiti s izazovom radi kojeg gubite samopouzdanja u svoju sposobnost da ga savladate. Poput zuba koji ispadaju jedan za drugim, zbog udarca samopouzdanja u  jednom životnom području često gubimo živce u drugim područjima. Onda se pokolebamo i umjesto da mislimo na sebe i borimo se, često mislimo da je lakše držati jezik za zubima.

Sanjati klimave zube i zube koji se mrve označava da slutite da gubite snagu i da vam je samopouzdanje poljuljano. San o krvarenju zubi govori kako radi napetosti u nekom prisnom odnosu gubite samopoštovanje ali ništa ne činite da to spriječite. Ako u snu nosite zubnu protezu, znači da pokušavati održati samopouzdanje uz vanjsku pomoć. Blistavi i bijeli zubi upućuju na to da je vaša snaga samo predstava. Ako sanjate vampirske zube i očnjake, to može navoditi da crpite samopouzdanje i snagu iz tuđe strasti i energije.

San o zubima vam poručuje da morate biti samopouzdaniji u zahtjevnoj situaciji koju trenutno imate u životu. Iako se u nevolji možete osjećati bespomoćno, dovoljno je da nastupi samopouzdanje kako bi se promijenio odnos snaga. Što se doimate sigurniji u sebe, veće su šanse da premostite svaku zapreku. Nemojte nepoznate i nepredvidive situacije doživljavati kao nešto što vas čini nemoćnima, već ih pretvorite u izazov u koji doista možete zagristi i tako ih učinite primamljivima.

Pozadina snova o zubima i ispadanju zubi povezuje se s razdobljem života kada smo bili djeca i gubili smo mliječne zube. U razdoblju mijenjanja zubiju počinjemo odmjeravati snagu i utvrđivati identitet u odnosima s drugima. Često nam se čini da snagu imaju stariji, učitelji ili roditelji pa nas to može pokolebati u dječjoj dobi. Podsvijest vas može podsjećati na to u odrasloj dobi kada doživite sličan gubitak samopouzdanja pa sanjate da vam zubi ponovno ispadaju.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Zubi (veliki, mali, novi..)

Zubar