Uronjeni u vodu, utopiti se, more

Uđete u vodu i uronite do glave. Možda se kupate u bazenu, kadi, rijeci ili moru. Opustite se, no onda vas iznenada obuzme panika jer vam glava potone ispod vode i ne možete disati. Premda ste u plićaku, nogama ne možete dodirnuti dno, a ne usuđujete se otvoriti usta da vam voda ne uđe u pluća. Katkad ste sigurni da ćete se utopiti, no onda shvatite da možete disati ispod vode.

Sanjati da ste u vodi znači da u vašoj stvarnosti postoji situacija koju sve emocionalnije doživljavate. Voda u snovima simbolizira osjećaje pa ulaženje u vodu pokazuje da ulazite u vrlo emotivne okolnosti. Uronjenost u vodu govori da ste utonuli u svoje osjećaje i na zbivanja reagirate vrlo osjećajno. Kupanje u kadi obično znači situaciju osobne prirode, a bazen najčešće pokazuje da je riječ o vašem poslovnom životu. Kupanje u rijeci daje naslutiti da bi to moglo biti vrlo dirljivo iskustvo, a sanjati more znači da postajete emocionalno vezani za neka šira životna pitanja.

Glava simbolizira mišljenje i vašu sposobnost da situaciju sagledate vrlo razumno. Zato, potone li vam glava ispod vode, znači da osjećaji nadvladavaju vaše misli. Disanje je izraz vaše sposobnosti suvislog izražavanja zamisli, a nemogućnost disanja govori da teško riječima izražavate osjećaje. Kad stopalima ne možete dodirnuti dno u snu, znači da u životu gubite tlo pod nogama i da se teško borite za sebe. Možda se ne usuđujete govoriti jer se bojite da ne kažete što pogrešno i onda tako još dublje zaglibite. Disanje pod vodom pokazuje da svoje osjećaje sve više prihvaćate i možete ih lakše izraziti.

San o vodi odražava da u sadašnjoj situaciji postajete mnogo svjesnijih svojih osjećaja. Oni teku duboko u vama pa vas naoko iracionalne okolnosti mogu jako potresti. Prirodno biste se od tih valova osjećaja koji vas zapljuskuju mogli uspaničiti, no to vas može povući još dublje u potištenost. Umjesto paničarenja, pokušajte se što više opustiti. Što se više budete prepustili struji, uspješnije ćete kormilariti kroz tu osjetljivu situaciju.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Voda

More

Utapati se

Plivati