Pogrešan put, krivi put, sanjati da ste se izgubili

Bili ste sigurni da znate kamo idete, ali čini se da idete pogrešnim putom. Premda silno želite stići na to odredište, uspaničite se kad shvatite da se sadašnjim putem sve više udaljujete od njega. Želite se okrenuti, no uopće ne možete utjecati na to kuda idete jer nijedna cesta ne vodi vašem cilju. Gledate kako da usporite ili stanete ne biste li onda nastavili u željenom smjeru.

Kad sanjate da idete pogrešnim putom, osjećate da ne napredujete prema ciljevima koje doista želite ostvariti u životu. Mislili ste kako se možete upravo tako približiti ostvarenju svojih ambicija, no ciljevi kao da se sve više udaljuju. Možda mislite da je odluka kuda ćete ići samo vaša, no na nju često utječu okolnosti ili pritisak rodbine, roditelja ili partnera. Premda se vaš put čini predvidljivim, sigurnim i društveno prihvatljivim, počinjete shvaćati da to nije put koji u životu želite slijediti. Zbog toga nerijetko živite život koji se od vas očekuje, a ne onaj koji doista želite živjeti.

Nakon što se obavežete na neki put počinjete spoznavati da vas ne zadovoljava i da vam nikada neće donijeti željeno ispunjenje. Htjeli biste se zaustaviti, ali odluka da stanete čini se još većom i bitnijom od one da pođete tim putom. Možete pomisliti kako je lakše i sigurnije nastaviti to što radite, nego riskirati promjenom smjera. Kao što je uobičajeno na utrtim putovima, lako je upasti u kolotečinu iz koje kao da se nemoguće izvući. Katkad je teško i usporiti jer ne želite da vam se obveze počnu gomilati.

Sanjati da ste na pogrešnom putu znači da vas želja da udovoljite drugima koči na putu ostvarenja osobnih životnih želja. Zato vrijedi razmisliti o tome tko ili što vas zapravo pokreće prema uspjehu. Umjesto da nagađate što je prihvatljivo drugima, počnite razmišljati o svrsi svojeg života jer svrha je mnogo snažniji pokretač od svakog pukog plana. Planovi mogu biti neispunjeni radi nekog nepredviđenog događaja, a svrha vam uvijek daje temeljnu motivaciju da u životu postignete ono što doista želite.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Progon

Bježati

Prtljaga

Putovanje

Putovnica

Izgubiti nešto

Cesta