Nepremostiva zapreka, sanjati zid ispred vas, svladavanje zapreke

Pokušavate ostvariti određeni cilj, ali uvijek vam se ispriječi neka nepremostiva zapreka. To može biti prirodno obilježje poput široke i nemirne rijeke, dubokog ponora ili neprohodne šume ili vas mogu spriječiti visok zid ili zaključana vrata. Dok pokušavate svladati zapreku, često vas spopadne osjećaj bespomoćnosti i zabrinutosti. Gledate kako da je obiđete, ali čini se da se proteže u beskraj u svim smjerovima i da nema slabu točku.

Kad sanjate nepremostivu zapreku na svom putu, neka zapreka u stvarnosti sprječava vaš napredak. Možda je ne osjećate svakog dana, no uvijek vas na neki način koči. Premda se čini da je vanjska i fizička, često je zapravo izraz neke zablude koju imate o svojim sposobnostima, a koja vas sputava. Pomanjkanje vjere u sebe često ima korijene u prazninama ili onemogućenim planovima u životu. Ako je zapreka rijeka, vjerojatno je riječ o emocionalnim smetnjama, a ako je ponor, pri napretku vas koči način razmišljanja. Stijena ili zid često upućuje na to da mislite kako vam nedostaje novca za nastavak.

Iako se čini da vam zapreka onemogućuje napredak, ona je i zaklon iza kojeg se možete skriti kad ste ranjivi. Umjesto da vam priječi da zakoračite u budućnost, smetnja postaje čvrsta zaštita od svih strahova i briga koje vam uskraćuju daljnji napredak i ispunjenje. Pokušaji da obiđete zapreku odražavaju da pokušavate obići izvor frustracija u pravom životu. Umjesto da se s njom izravno suočite, razvili ste način koji vam pomaže podnositi takvu situaciju. To može djelovati neko vrijeme, ali probijanje samosputavajuće barijere u pravilu je mnogo učinkovitiji način prelaska na drugu stranu.

San o zaprekama šalje poruku da ćete situaciju vjerojatno morati što prije riješiti. Premda se zapreka čini neprobojnom, najslabija joj je točka ono što je vama najvažnije u toj situaciji. Umjesto da dugo i opširno razmišljate o svojim slabostima, iskoristite snagu osjećaja da jasno izrazite što vas sputava. Kad budete objektivno sagledali svoje frustracije, smanjit će se i zapreka ispred vas. Kad smetnja postane podnošljiv izazov, moći ćete je prijeći i zakoračiti u posve nov prostor mogućnosti.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Zid

Prepreka

Rijeka

Šuma

Izgubiti