More, voda, plaža, plimni val

San u kojem stojite na morskoj plaži i obali pa spazite da se prema vama valja golem val nije rijetkost. Možda imate vremena popeti se na obližnju uzvisinu ali često ne možete pobjeći naletu plimnog vala jer je previše brz. Kako vas voda guta, počinjete se okretati i prevrtati, posve dezorijentirani. Ipak, nekako uspijete isplivati i domoći se plaže i kopna, možda jedva dišući i promatrajući kako val nestaje. Katkad se val ne razbije, nego samo lebdi iznad vas, nadomak obali.

Kad sanjate vodu, znači da prerađujete svoje osjećaje i njihovo strujanje kroz vas. Poput osjećaja, voda je često mutna i nepredvidiva, a upravo plimni val simbolizira naizgled silnu navalu osjećaja koja preplavljuje vaš život. Kao što potresi često izazivaju plimne valove, tako je vašu plimu osjećaja možda izazvao potres u nekom od vaših najvažnijih odnosa. Ta velika promjena prelijeva se u sve dijelove vašeg života i prijeti da će vas progutati. U takvim situacijama često se najprije pokušamo uzdignuti iznad emocionalnog vala. Zauzimajući krepostan položaj nadate se da ćete situaciju moći sagledati pozitivnije. Uzastopni valovi osjećaja koji se čine nezaustavljivi mogu vas preplaviti. Sanjati more, obalu i vodu znači da postoji nešto što vas može posve smesti pa klonete duhom i izgubite prisebnost. Premda se katkad osjećate kao da vas okolnosti vuku na dno, uspijevate u toj zbrci izvući živu glavu i pristati u mirnu luku. Iako se možda u snu, ali i u pravom životu osjećate krajnje iscrpljeno i potišteno, znate da će ta emocionalna provala, poput svih valova, brzo oslabiti i nestati. Ako sanjate da val lebdi neposredno ispred vas na obali, to znači da ste svjesni mogućeg emocionalnog razdora, ali objektivnije sagledavate svoje osjećaje, čuvajući hladnu glavu dok oluja ne prođe.

Sanjati plimni val odražava vašu zabrinutost da će vas osjećaji obuzeti dok se pokušavate snaći u razdoblju velike promjene. Vjerojatno nemate moć nad situacijom pa se možda jednostavno morate pomiriti s njom, a ne nastojati ovladati njome. Umjesto da se posve izgubite u moru valova i pravoj emocionalnoj zbrci, pokušajte objektivnije sagledati trenutačne okolnosti. Unatoč tomu što se možda odupirete promjeni, duboko u sebi znate da je neizbježna.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Plivati

Utapati se

Voda

More

Obala