Zaboravljeno dijete, izgubiti dijete, sanjati bebu

Prestrašite se jer otkrijete dijete koje ste rodili prije nekoliko godina i sve do sad ste zaboravili na njega. Obično ga nađete u ladici ili u ormaru dok tražite nešto drugo. Premda ste ga, čini se, zanemarivali godinama, još je živo pa ga odmah počnete njegovati. Ne možete povjerovati da ste tako davno napustili svoje dijete. Osjećate silno grizodušje i kajanje. Ipak dijete najčešće odgovori na vašu okrepljujuću njegu i ljubav pa se ubrzo oporavi i počne napredovati.

Kad sanjate zaboravljeno dijete, prisjećate se nečeg što ste radili iz ljubavi, no morali ste to napustiti. Dijete simbolizira vrlo dragocjen dio vas i utjelovljuje jedinstvenu ambiciju koju posjedujete. Zanemarivali ste tu sposobnost u stvarnosti pa ona sad vapi za vašom pozornosti. Premda ne možete povjerovati da ste posve zaboravili na svoje dijete, shvatite da ste taj velik dar morali napustiti zbog tadašnjih okolnosti. Zamotali ste ga i stavili u stranu ili ga spremili na sigurno u nadi da ćete mu se ubrzo opet posvetiti.

Ali kako je život odmicao, dolazili su novi prioriteti i nove odgovornosti pa je dijete ostalo zaboravljeno i zanemareno. Odložili ste ga s nadom da ćete mu se jednog dana vratiti. Odložili ste ga s nadom da ćete mu se jednog dana vratiti. Premda sad možda izgleda iscrpljeno ili zapušteno, u njemu još ima života i može izrasti u nešto zdravo i divno. Peče vas savjest jer ste zanemarivali taj dragocjen dio sebe, no nikad nije prekasno istražiti zaboravljeni potencijal ponovno otkrivajući tu ljubav iz prošlosti. Dijete je sjeme vaše plodne mašte, oživjeli ste ga i sad možete poticati da raste i napreduje.

San od djetetu vas upozorava na to da imate neku iznimnu vještinu ili sposobnost koju ste godinama zanemarivali. Lako je opravdati zanemarivanje istinskih potreba svim ostalim obvezama koje ste imali, no sad imate mogućnost posvetiti dio dragocjenog vremena razvoju jedinstvenih sposobnosti. Makar može potrajati dok se ponovno ne usavršite, vi imate prirodnu stvaralačku snagu da ih odnjegujete u nešto krajnje osobno.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Beba

Dijete

Izgubiti nešto