Ispit, biti nepripremljen, škola

Možete sanjati da dolazite na ispit, ali bojite se jer niste ništa naučili, čak i ako znate da ste imali vremena na pretek da naučite. U ovakvim snovima najčešće se osjećate jako razočarano jer znate da ćete se osramotiti. Sanjati ispit i nepripremljenost označava da ste u svom pravom životu vrlo kritični prema svim svojim dostignućima. Ako ste si odredili mjerila mislite da ih morate ispuniti kako bi drugi prepoznali vašu vrijednost i počeli vas cijeniti.

Osjećaj nepripremljenosti za ispit koji možete sanjati prikazuje da ste skloni u životu ništa ne prepuštati slučaju. Sanjati ispitivanje i ispit znači da imate velika očekivanja od sebe te da zanemarujete neke svoje temeljne potrebe. Pravo mjerilo uspjeha nije hoćete li ostvariti određen stupanj kompetencije, nego dubina spoznaje o tome što vas doista usrećuje i ispunjava u životu.

Najbolji način da taj san ostavite iza sebe jest da razmišljate što vas u životu najviše usrećuje i ispunjava, i u kojoj mjeri to uspijevate ostvariti. Nerijetko je to nešto veselo i spontano što ne zahtijeva pripremu. Nemojte prestrogo suditi sami sebi jer ćete se uvijek osjećati bezvrijedno. Umjesto da se udubljujete u beskrajna samoispitivanja, razmislite o tome da svoje sposobnosti prihvatite, a ne da ih stalno prosuđujete.

Pozadina snova o ispitima dolazi iz činjenice da su ispiti način na koji nas drugi procjenjuju prema svojim očekivanjima. Snovi o ispitivanju su znak da vam je važno da vas drugi prihvate i prepoznaju koliko vrijedite. Još je važnije da ostvarite težnju prihvaćanja svojih sposobnosti i prepoznavanja vlastitih dostignuća.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Škola, biti u školi, fakultet, razred

Ispit

Škola

Profesor

Učenje