Golotinja, sanjati da ste goli, gola žena

Sanjati da ste goli i da se odjednom nalazite sasvim goli na javnom mjestu i na sve načine pokušavate sakriti tijelo ili se što prije skriti je normalno. Možete se brinuti tko će vas vidjeti, ali ne osjećate da vam je hladno ili neudobno. Možda i niste posve goli ali vam nedostaje neki odjevni predmet radi kojeg se osjećate golo, a moguće je da sanjate da ste bez donjeg rublja ili pidžame.

Kada sanjate da ste goli u javnosti, to znači da se zbog određene situacije u pravom životu osjećate ranjivo i izloženo. Taj san često sanjaju osobe koje ulaze u nepoznat teren – novi posao, početak škole, novo okruženje ili nova ljubavna veza. Odjeća koju nosite slika je o sebi koju ste spremni pokazati javnosti, ali je i oklop koji vam pomaže sakriti pravo lice u odnosima s drugima. Iako možda u pravom životu nemate problema s otvaranjem duše, jako vas uznemiruje kad ne možete skriti privatne dijelove života od očiju javnosti. Sanjati da ste goli znači da ste se riješili odjeće, oklopa koji nosite, a koji skriva da ste ranjiva i izložena osoba. Ako vam u snu nedostaje važan dio odjeće, znači da ste uglavnom samopouzdani ali mislite da nešto nedostaje, točnije, da imate pukotinu u ‘oklopu’.

Sanjati da ste goli pomaže vam otkriti potrebu za izražavanjem vlastitih sposobnosti koje ne trebate skrivati. Odlukom da sposobnosti prekrijete velom tajne, stalno se morate pokazivati onakvima kako drugi očekuju, a ne da budete onakvi kako vam doista odgovara. Što više svojih osjećaja i sposobnosti otkrijete drugima, više ćete saznati o svojoj jedinstvenosti.

Pozadina sna o golotinji označava da je koža granica između unutarnjeg i vanjskog života pa se možemo osjećati ranjivima ako je ta granica nezaštićena. S razlogom se u svakodnevnom govoru koristimo izrekom ‘imati debelu kožu’ za osobe koje lako trpe kritiku ili poglede. Pokazivanje kože znak je ranjivosti.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Odjeća, biti neprikladno odjeven, biti gol u snu

Golotinja

Odjeća

Ormar

Škola

Biti nepripremljen na ispitu