Dizalo, zarobljeni u dizalu, lift

Vozite se dizalom na određeni kat visoke zgrade. Taj vam je kat jako važan jer tamo morate stići na sastanak ili dogovor. Ali kad dizalo stane na željenom ili drugom katu, vrata se zaglave pa ostanete zarobljeni. Pritišćete gumbe, no ništa se ne događa, a čak i ako ga uspijete pokrenuti više ne možete pronaći svoj kat. Katkad se snažno trzne pa se prepadnete da ćete pasti na dno.

San da ste zarobljeni u dizalu najčešće pokazuje da ste frustrirani radi napredovanja u struci. Ono simbolizira određen način napretka s jedne priznate profesionalne strane na drugu. Često je riječ o logičnom putu, s jasnim koracima koje valja poduzeti, gumbima koje treba pritisnuti i odlukama koje treba donijeti. Visoka zgrada je znak da postoje velike mogućnosti za vas, a onaj sastanak na koji trebate stići predstavlja priliku da ostvarite određeno poslovno ispunjenje. Zaglavljena vrata u snu pokazuju da se prilika ne nudi onako kako biste to htjeli, a to što ste ostali zarobljeni pokazuje da osjećate kako ste u svom životu trenutno zapeli.

Radi toga se možete osjećati kao u zatvoru i kao da se ne mičete s mjesta. Pritiskanje gumba pokazuje da pokušavate nešto poduzeti kako biste nastavili napredovati, no uzalud. Zaustavljanje dizala na pogrešnom katu govori kako čak i kada uspijete ponovno pokrenuti karijeru na pravi put, ne ostvarujete ono čemu zapravo težite. Uvjereni ste da znate što želite, no kad napredujete na željenu razinu i zakoračite u novu budućnost, ispostavi se da to nije to. Ako dizalo trza i samo što nije palo, znači da se bojite da ćete morati krenuti iz početka.

San da ste zapeli u dizalu daje naslutiti da se na sadašnjem kolosijeku osjećate sputano i da razmišljate o tome kako to promijeniti. Teško je sagledati cjelovitu sliku kad planirate napredak unutar organizacije. Ključ izbavljenja iz dizala i situacije u životu je da promijenite pogled na moguće smjerove u karijeri. Umjesto čekanja redovitih promaknuća, potrudite se i vidite sami što još možete poduzeti. Razmislite o poslu koji vam podiže duh i koji vas veseli, a ne samo onom koji vam daje izglede za promaknuće.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Dizalo

Zarobljenik

Stepenice

Kuća

Zgrada

Tavan

Penjati se