Zapuštena kuća, zidovi, razbijeni prozori

Vratili ste se kući i zaprepašteni ste jer ste je našli zapuštenu, trošnih zidova. Premda niste bili svjesni da je kuća tako ruševna, ne možete vjerovati da ste dopustili da toliko propadne. Htjeli biste ju obnoviti, ali čini vam se da nemate ni novca ni mogućnosti za to. Sve je vrlo nesigurno, parketi su možda rasklimani, krov pun rupa, tapete odlijepljene, a prozori razbijeni. Stojite ispred kuće na šuti, a zidovi samo što se nisu srušili. Često je u blizini i čvrsta nova kuća.

Kad sanjate zapuštenu kuću, znači da u stvarnosti zanemarujete određeni dio sebe. Kuća simbolizira vas. Što kuća izgleda čvršće i sigurnije, to ste vi sigurniji u sebe. Prizor zapuštene kuće često je potpuno iznenađenje, a to pokazuje kako niste bili svjesni da se ne brinete o sebi. Trošni zidovi govore da se osjećate omalovaženo i da teško branite svoja uvjerenja. Klimavi podovi pokazuju da niste sigurni na čemu ste u određenoj situaciji i dvojite što poduzeti.

Prozori koji su razbijeni u snu odražavaju vaše stajalište o određenim pitanjima. Ako su razbijeni znači da mislite da nemate dovoljno informacija da stvorite jasnu predodžbu o tome što se doista događa. Krov pokazuje koliko se pouzdate u svoj um pa ste možda zabrinuti da imate rupe u znanju. Zidovi koji nedostaju znači da morate uspostaviti točnu granicu između svojih i tuđih potreba. To se odražava i u derutnim sobama koje daju naslutiti da drugima posvećujete više vremena nego sebi. Čvrsta nova kuća u blizini pokazuje kako biste se osjećali sigurno i cjelovito kad biste samo malo promijenili položaj i gledište.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Kuća

Dom iz djetinjstva

Prozor

Krov