Snovi se mogu koristiti za oslobađanje napetosti i liječenje nekih bolesti

Jedan od najvećih darova sna je to što vam može pomoći da prepoznate napetosti u stvarnom životu i pokazati vam kako ih se možete osloboditi. Ti poremećaji često nastaju kad istražujete svoje istinske osobine, stvarne potrebe i duboka uvjerenja. Premda se mogu činiti neopipljivima, svaka napetost u stvarnom životu može izazvati nemir, a poremećaji se mogu očitovati tjelesno u obliku bolesti.

Snovi mogu koristiti i za liječenje

Uz to što pomažu pri otklanjanju narušene neravnoteže koja može izazvati različite bolesti, snovi mogu i upozoravati na skore bolesti. Oni su poznati kao prodromski snovi. Kako je jezik snova metaforički, snovi o određenim bolestima najčešće ne odražavaju stvarne bolesti pa znakove moramo tražiti u predodžbama iz snova. Osim za prepoznavanje bolesti, snovi se mogu koristiti i pri liječenju. Vizualizacija može biti blagotvorna kroz snove.

Služeći se snovima za vraćanje ravnoteže tijelu, možete početi blagotvorno djelovati na organizam i vratiti zdravlje. Snovi i liječenje oduvijek su bili usko vezani. Primjer je Hipokratova zakletva koja se poziva na grčkog boga lječništva, koji je bio nadahnuće za mnoge hramove snova u kojima su spavali i uz pomoć snova spoznavali mogućnosti samoozdravljenja.

Katarina | 18.12.2017