Provala u kuću, krađa, lopov

Opuštate se sami kod kuće ili ležite u krevetu i začujete neobičan zvuk izvana. Prvo se preplašite jer mislite da netko pokušava provaliti, ali nekako se uvjerite da je sve u redu. No shvatite da je provalnik doista unutra jer čujete da netko hoda u susjednoj sobi. Želite ga zaustaviti ali ne usudite mu se suprotstaviti da vas ne bi ozlijedio. Najviše vas zabrinjava što će ukrasti sve vaše dragocjenosti i pretražiti cijelu kuću.

Sanjate li da vam provaljuju u dom, u stvarnosti osjećate kako nešto ugrožava vaše granice. Kuća u snovima simbolizira vas. To je mjesto gdje se osjećate najsigurnije i najugodnije. Krevet je simbol osobnog prostora u kojem se možete udobno opustiti. Neobičan zvuk izvana govori da se nešto u vašoj svakodnevici mijenja i da na neki način ugrožava vaš osjećaj sigurnosti. Promjena može biti neka doista pozitivna prilika, ali može i obuhvaćati elemente koje smatrate napadom na osobnost. Nastojite uvjeriti sebe da je sve u redu, no situacija vas još više uznemirava.

Spoznaja da je lopov doista provalio u kuću otkriva kako mislite da ne možete nikako spriječiti taj nedopušten upad u svoj prostor. Htjeli biste se suprotstaviti osobi koja u stvarnom životu narušava vaše granice, no slutite da biste si tako mogli uskratiti mogućnosti koje vam ona nudi. Dragocjenosti odgovaraju osobnim kvalitetama koje najviše cijenite kod sebe i zato osjećate da upad nekako umanjuje vaše samopoštovanje. Koliko god se prilika čini uzbudljivom, morate štititi osobne granice i najvrednije dijelove sebe.

San o provali vas upozorava da se bojite nekoga pustiti u privatni život. Premda ste prilično otvorene i ugodne prirode, sad se brinete da ta osoba ne prepoznaje vašu pravu vrijednosti i na neki vas način olako shvaća. Umjesto da dopuštate drugima da iskorištavaju vaše vrijedne vještine i teško stečeno iskustvo, morate uspostaviti određene dobne granice kako biste im živo predočili svoju istinsku vrijednost. Što budete odlučnije branili svoju vrijednost, bit ćete sigurniji u sebe.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Provala

Krađa

Lopov

Kuća

Mafija

Džepni nožić