Padati u snu, sanjati padanje, pad

Doživljaj padanja u snu često se dogodi bez ikakve najave. U početku izgleda kao da je sve u najboljem redu, ali onda odjednom osjetite da vas noge izdaju pa posrčete i padate. Ponekad to nije jako jer se samo spotaknete, ali možete sanjati i dramatični pad niz stupe ili stijenu.

Sanjati padanje znači da osjećate neki oblik neuspjeha u svom životu. Povod takvim snovima najčešće je spoznaja da nećete moći utjecati na ishod i rezultate neke situacije koja vas muči. Sanjati pad govori da ste si postavili visoka mjerila i jako se bojite da ih nećete uspjeti ostvariti. To vas može bolno spustiti na zemlju i izazvati osjećaj kao da ste iznevjerili sebe i druge. Sanjati padanje je normalna pojava jer se tijelo opušta pa se oslobađate nakupljene napetosti u mišićima.

Ako sanjate velik pad, to može upućivati da se morate osloboditi većih odgovornosti koje vas sputavaju. Sanjati da padate i jako udarate u tlo označava da vam je potreban realniji pristup teškoći kroz koju prolazite.

San o padanju je uglavnom posljedica nakupljenog stresa i napetosti. Potiče vas da smirenije pristupate određenim područjima stvarnog života. Potrebno je da prije sna opustite mišiće jer ćete napeti teže uočavati prilike koje biste mogli iskoristiti.

Padanje se također često povezuje s neuspjehom, što pokazuje fraza ‘sve je palo u vodu’.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Padati

Padobran

Zrakoplov

Helikopter