Kašnjenje, kasniti, sanjati kašnjenje

Mislili ste da ćete stići na sastanak, da je vremena napretek, no upravo ste shvatili da kasnite. Brže-bolje se spremate, pogledavajući na sat, nikako ne shvaćajući kako je vrijeme projurilo. Čest san je i da pokušavate stići na sastanak ali vas izluđuju zapreke i smetnje. Zapreke pokušavate otkloniti ali vam to oduzima još više vremena, postajete nervozni. Osjećate kao da vaše vrijeme nije zapravo vaše i da nikada nećete stići na odredište.

Sanjati kašnjenje znači da slutite da ćete neku priliku ili oblik ispunjenja prilike u svom životu uspjeti propustiti. Sastanak ili neki rok u snu koji pokušavate dostići je vremenski okvir koji ste zadali sebi za ostvarenje neke želje ili težnje. U pravom životu to može biti pronalazak posla, partnera ili osnivanje obitelji. Također kasniti u snu govori da vam istječe vrijeme za ostvarenje tog cilja. Ako u snu pogledavate na sat to znači da ste život ispunili raznoraznim aktivnosti, ali počinjete shvaćati da to nikamo ne vodi. Premda možda mislite da ste išli u smjeru ostvarenja cilja, radili ste to sve samo površno i reda radi. Ako se u snu jako žurite i pokušavate stići na sastanak moguće je da se u pravom životu osjećate kao da vam upravo neka prilika prolazi pod prstima. Iskušavate različite načine ali nijedan od njih ne vodi onome što želite, pa se osjećate razočarano i rastreseno. Ako to sanjate, podsvijest vam govori da ste do sada izbjegavali određene odluke koje bi vas nagnale da se počnete odgovorno ponašati. Što više odgađate takve odluke, tim više ćete gubiti vrijeme. Obvežite se djelovati sa svrhom i preuzmite odgovornost za rezultate. Sanjati kašnjenje vam govori da je vrijeme da budete predani te da svoje vrijeme dobro organizirate kako bi si osigurali uspjeh i kako više ne bi morali gledati na sat.

Ovaj san ima poruku da se obvežete svrhovito djelovati i da se prestanete baviti besmislenim i zamornim aktivnosti. Sve dok se realno ne obvežete, uvijek ćete oklijevati i neučinkovito koristiti svoje vrijeme. Jednom kad donesete odluku, smjer će vam postati jasan, a napredak ćete moći planirati prema svom rasporedu. Kada se odlučite dobro djelovati, vaše vrijeme postat će zaista samo vaše i neće više ovisiti o prevrtljivosti i nepredvidljivosti događaja oko vas.

Pozadina objašnjenja sna o kašnjenju dolazi od toga što svoje živote temeljimo na određenim ritmovima od davnina. Tijek prirodnih događaja opažali smo služeći se ciklusima Sunca i Mjeseca, pa smo na temelju toga birali najprikladnije trenutke za djelovanje. Vrijeme je u današnjem urbanom svijetu postalo jako dragocjena roba i kao da ga nikada nema dovoljno. Ali uzmite u obzir da što su vam postupci svrhovitiji, to će vam ostati više vremena za ono što je zaista važno.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Beskrajno spremanje za putovanje, sanjati pakiranje, kofer

Kasniti

Putovanje

Sat

Mobitel

Aktovka

Izlet

Alarm