Duhovi, biti opsjednut duhovima, mrtvi

Sanjati da vidite neki lik krajičkom oka, a da vam nije jasan je uobičajena stvar. Osoba vam se može činiti poznatom, no ne možete ju potpuno smjestiti nigdje. Kada je bolje pogledate vidite da je poluprozirna pa se zaprepastite jer shvaćate da je riječ o duhu. U ovim snovima često se događa da pokušate pobjeći ali ga se nikako ne možete riješiti. Čini vam se da ga vidite kuda god da se okrenete, a svaki put kada čujete nepoznat zvuk ili čudan odraz uvjereni ste da je to taj duh.

Sanjati da vas opsjeda duh znači da se u stvarnom životu pokušavate osloboditi nekog dijela vaše prošlosti. Premda vam duh ne treba sličiti, odražavat će neke dijelove vas za koje ste mislili da ste ih davno pokopali. Najčešće je riječ o navikama ili sjećanju iz prošlosti koje se vratilo i sad vas na neki način progoni. Možda u stvarnosti pokušavate zanemariti to sjećanje jer mislite da nije važno pa se duh čini prozirnim i bestjelesnim. Koliko god da pokušavate pobjeći i skriti se, duh je uvijek ondje jer je vrijeme da prihvatite da je on dio vas i vašeg dosadašnjeg života.

Sanjati duha znači da se te navike i sjećanja ipak pojavljuju u vašoj glavi i što se više trudite ne obazirati na ta ponašanja, to vam duh više skreće pozornost na njih. Ona često frustriraju i oduzimaju golemu količinu vremena i energije. Ovaj san o duhu vam govori da se trebate suočiti s uobičajenim oblicima ponašanja i počnete ih tumačiti, jer ćete time osloboditi silnu stvaralačku energiju. Kreativnost vam može pomoći oživjeti zamisli ili kakav vrijedan dar ili sposobnost iz prošlosti. Ta sposobnost je vaše jedinstveno i bitno obilježje koje će uvijek biti dio vas tako da ga nemojte pokušavati zanemariti.

Ovaj san o duhovima govori da trebate usmjeriti pozornost na činjenicu da postoji neko iskustvo iz vaše prošlosti koje ste odbacili kao nevažno. No taj događaj i dalje bitno utječe na vaš život pa ga se doista morate osloboditi. Iskustvo iz prošlosti okovalo je potencijalno vrijedan dio vaše osobnosti i morate se suočiti s njim, a ne da mu stalno dopuštate da vas salijeće. Umjesto da budete talac svoje prošlosti, vrijeme je da ponovno prisvojite svoju sposobnost.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Snovi o životu i smrti

Duhovi

Mrtvac

Smrt

Grob