Djeca, sanjati ugroženu djecu, strah

San koji možete sanjati je da shvatite da su vaša djeca na neki način ugrožena i osjećate se kao da ste ih iznevjerili dopuštajući im da se nađu u toj situaciji. Može im prijetiti strašna opasnost ili užasna nesreća. Čest san je da ste i izgubili dijete pa ga očajnički pokušavate naći prije nego bude prekasno. Premda ste mislili da su na sigurnom, sad ste uvjereni da su u smrtnoj opasnosti. Nikako ne možete shvatiti kako ste bili tako blesavi da ih ostavite same.

Značenje sna u kojem sanjate djecu znači da obično mislite na neku situaciju ili zamisao koja vam je u životu prirasla srcu. Lako je taj san o djeci protumačiti kao crnu slutnju i pomisliti da vam je dijete zaista u opasnosti. Dijete je simbol vama veoma vrijedne zamisli koju pokušavate njegovati i razviti. Ako sanjate više djece znači da su ona simbol mogućnosti napretka kojima ste trenutačno zaokupljeni. Premda se tim prilikama posvećujete i podupirete ih, slutite da ih nešto ugrožava. Sanjati djecu može značiti da vašim ambicijama prijeti opasnost da se ne ostvare jer mislite da za njih sada nemate niti potrebnog vremena ni snage. Osjećate kako postoji opasnost da se vaši projekti ne ostvare do kraja ili da budu nehotice prekinuti jer nitko drugi ne shvaća koliko su vam važni. Ovo može značiti da očajnički želite ponovno uspostaviti vezu sa svojim ambicijama, no teško je nastaviti gdje ste stali pa imate osjećaj da su vaši planovi nesigurni. Ipak spoznaja da su vam ambicije ugrožene omogućuje da ih oživite svojom upornošću i domišljatošću.

Sanjati djecu znači da vam se skreće pozornost na neki dragocjen dar koji ste zapustili. Možda ste se nadali kako će vaša zamisao rasti i razvijati se bez vaše osobite pomoći, ali u stvarnosti ona zahtijeva mnogo više pozornosti od one koje ste joj do sad posvećivali. Takva je potpora nužna dok se projekt ne osamostali i postane sposoban preživjeti bez vašeg punog zalaganja, baš kao i kada odgajate dijete. San koji želite ostvariti u pravom životu u snu se prikazuje kao dijete radi vašeg unutarnjeg djeteta što odražava moć da stvorite nešto novo i uzbudljivo.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Dijete

Izgubiti nešto

Dadilja

Blizanci