Rasvijetlite i istražite svoje snove

Često se može činiti da nesvjesne događaje iz snova doživljavate samo dok spavate. Svake noći tonete u svijet snova pa vas budilica požuruje da kročite u stvarnost budnog života.

Sanjanje ne prestaje sa zvonjavom budilice jer nesvjesno nastavljate obasjavati okolinu bez da ste toga svjesni. Možda vam se čini da je lakše ne obazirati se na pronicavost i neodređenost svjesnog i samo se usredotočiti na ono što jasno vidite i svjesno spoznajete. Premda im nastojite zatvoriti vrata, nesvjesne spoznaje neprestano prodiru u vašu svijest, dajući vam djeliće i kratke bljeskove cjelovitije slike života, kao da na neugođenom televizoru odjednom zabljesne vaša omiljena emisija. Nerijetko se čini da ti iznenadni bljeskovi i sretno otkriveni djelići u sebi nose važne poruke pa je lako pretjerano se usredotočiti na traženje smisla u njima. To će te najprirodnije postići tako da shvatite priče koje stvarate u snovima.

Otvorite vrata i izađite

Umjesto da ih istražujete služeći se intuitivnom sviješću, možda ih pokušate racionalno objasniti svjesnim umom. To svođenje u razumske granice prijeći vas da sagledate cjelovitu sliku. To je kao da pokušavate dati smisao svijetu iz svojeg doma vireći kroz ključanicu, umjesto da otvorite vrata i izađete. Na prvi je pogled lakše ostati unutar četiri zida, u prividnoj sigurnosti logičnog zaključivanja i objektivnosti, no to će vas spriječiti da proniknete u svijest o snovima.

Ipak, neki ljudi imaju hrabrosti iskoračiti u nesvjesno pa svojim bogatijim poimanjem otkrivaju važne spoznaje o sebi i svijetu koji ih okružuje.

Katarina | 18.12.2017