Mjesta u snovima mogu biti izvor nadahnuća

Likovi u snovima radnju vaših priča izvode na beskrajno mnogo mjesta koja im stvorite. Ti krajolici iz snova odražavaju vaš unutarnji svijet, dojam o vlastitu položaju u budnom životu. Uobičajena mjesta radnje najčešće su predodžbe određenih mjesta uz koja vas vežu osobita sjećanja, poput kuće u kojoj ste proveli djetinjstvo ili učionice. Uz to što posjećujete poznata mjesta, stvarate i nepoznata mjesta kako biste mogli istražiti nepoznate mogućnosti i moći koje se pojavljuju u stvarosti. Prolazeći mjesta u snovima, istražujete kako možete ostvariti ono što želite u budnom životu.

Kad sanjate da se nalazite u nekoj zgradi, kući ili uredu, primjerice, ispitujete svoju osobnost i mogućnosti koje znate da utjelovljujete. Sanjate li da ste vani, razmišljate o tome što je van granica vašeg neposrednog poimanja i kako možete istražiti te mogućnosti. Mjesta u gradovima i velegradovima simboliziraju složeno znanje i bogato iskustvo koje ste stekli u budnom životu. Seosko okruženje i divljina prizivaju u svijest vašu otvoreniju prirodu. Putovanja u daleke zemlje u snovima pokazuju da u svakidašnjem životu imate posla s nečim što doživljavate stranim.

Dok svojim nesvjesnim obasjavate okolinu, katkad primijetite mjesta koja su u skladu s vašim unutarnjim krajolikom. Tada često osjetite snažnu povezanost s određenim fizičkim mjestom pa ono može postati izvor nadahnuća. Određena mjesta mogu odražavati unutarnje svjetove skupina ljudi pa se, s vremenom, razviju u mitska mjesta koja mnogi smatraju važnima za vlastiti unutarnji život. Neki će u slavu tih svetih mjesta izgraditi hramove i oltare, dok će se drugi okupljati na sportskim igralištima.

Nesvjesna svijest o vlastitoj biti duboko je ukorijenjena u poštovanju vlastita podrijetla i razumijevanju vlastitih težnja. U svim kulturama postoje obećane onostrane zemlje i krajevi iz snova. Kad promatrate druge ljude za uredskim stolom ili dok hodaju niz ulicu, često možete primijetiti zamišljen pogled u njihovim očima. Njihovo nesvjesno luta njihovim mjestima iz snova. Ta odredišta možda ne postoje u atlasu i nemaju koordinate, no ona su itekako stvarna u nesvjesnim krajolicima, to su mjesta na kojima doista možemo biti svoji.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Nepoznat grad ili ulica, izgubiti se

Dom iz djetinjstva, sanjati djetinjstvo, igračke

Šuma

Grad

 

Katarina | 18.12.2017