Uzak prolaz, tunel, uska ulica

Pokušavate doći nekamo, ali da biste stigli do cilja, morate se provlačiti kroz tijesne prostore i prolaze. To mogu biti uski tuneli ili uličice što vas prisiljavaju da se izvijate kroz vrata i otvore kroz koje se naizgled ne možete provući. Prostori u koji ste se prisiljeni uvlačiti mogu izgledati poput kutija i cijevi, primjerice ventilacijski ili podzemni kanali. Dok se probijate kroz te zamršene mreže, zabrinete se da ćete zaglaviti i završiti u nekom čudnom i neugodnom položaju.

San da se provlačite kroz tunel ili uzak otvor obično pokazuje kako osjećate da je vaš napredak u stvarnosti na neki način ograničen. Često krenete iz nekog širokog i prostranog mjesta, što govori kako osjećate da imate mnogo prilika i budućnost kao na dlanu, ali kako napredujete se prilike sužavaju i prostora za pomak je sve manje. Ako ste u kamenom tunelu ili starinskoj uličici, tada osjećate da vas sputavaju tradicionalni ustroji starih navika. Tvrde površine tunela simboliziraju stroga pravila i propise koji ograničuju vašu slobodu. Radi toga se možete osjećati zarobljeno, bez mogućnosti da nategnete pravila. Vratašca i uski otvori zapravo su prilike i mogućnosti koje se doimaju nedovoljnima da vas dovedu do cilja. Prisiljenost da uđete u određene prostore pokazuje kako osjećate da vam se nameću odluke koje nisu u vašem interesu. Ventilacijske cijevi znak su da morate slijediti određene pretjerano sitničave postupke, a kanali da se od vas očekuje određeno ponašanje. Ako na kraju završite u neobičnom položaju znači da se bojite da ćete biti prisiljeni prihvatiti određeno mišljenje nastavite li istim putem.

San o uskom prostoru vam otvara mogućnosti da zapravo imate veći izbor nego što to mislite. Možda mislite da su pravila najvažnija i da morate dubiti na glavi da bi zadovoljili druge, takva uvjerenja će vas samo kočiti i neće vas dovesti baš nigdje. Umjesto pokoravanja njihovim pravilima, potražite druge načine ostvarenja svog cilja. Napredak možete ubrzati i smanjujući svoja očekivanja te oslobađajući se dijela obveza i tereta što vas možda sputavaju.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Tunel

Ulica

Cesta