Traženje, potraga, izgubiti nešto

San u kojem nešto stalno tražite ali niste potpuno sigurni što točno. Možete sanjati da pretražujete kuću, njuškate po soba i ormarima. San može biti i pretraživanje ulice ili dvorišta, tvornice ili ureda. Potraga se može događati u automobilu ili dok užurbano negdje trčite. Kako vas potraga vodi sve dalje, i dalje nikako ne uspijevate pronaći baš to što tražite, makar vam možda nije jasno uopće što tražite.

Kada u snu nešto tražite, često pokušavate otkriti osjećaj dubljeg ispunjenja u pravom životu. To što ne znate za čim tragate odražava činjenicu da još niste spoznali što vas u životu ispunjava. Ako se potraga događa u vašem domu, to znači da pokušavate otkriti određene skrivene dijelove svoje osobnosti koje će vas upotpuniti. Ako sanjate da tražite po kući, znači da se negdje u vama i vašoj blizini nalaze i kriju sposobnosti pa tražite način da se s njima povežete. Sanjati da pretražujete ormare i zavirujete u svaku sobu znači da se nadate da ćete otkriti dio sebe. Tražite li vani, na dvorištu ili ulici znači da tražite snažniji osjećaj ispunjenja i priznanja unutar svog društvenog kruga. Traženje u uredu ili tvornici pokazuje da želite biti uspješniji u poslovnom smislu. Ako tražite automobilom ili na kolodvorima vlakova i zračnim lukama, tražite način da budete zadovoljni u karijeri. U svim tim traganjima zapravo tražite pravu svrhu svog života. Umjesto stalnog traženja izvan sebe, istinsku svrhu ćete naći tek pronicanjem u sebe. Istraživanje svojim temeljnih potreba i pobuda će vam uvijek pomoći naći dublji smisao.

Poruka ovog sna u kojem tražite nešto govori da pokušavate naći ono što će vas u životu najviše usrećiti i ispuniti, ali niste sigurni što vam to daje najveće zadovoljstvo. Radi toga se većinu vremena samo nadate da biste mogli na to slučajno naići. Umjesto stalnog lutanja i traženja, lakše je biti na jednom mjestu jer je odgovor na vaše pitanje već u vama. Zapitajte se što najviše želite od svog života, a zatim u tišini pričekajte da se taj odgovor pojavi.

Pozadina sna o traženju oslanja se na ideju ljudskog oportunizma. Jedan od razloga zašto smo tako uspješni je naša spremnost da istražimo nepoznato i nađemo vrijedne resurse. Premda su suvremene potrebe možda složenije od onih iz lovačkog doba, uvijek smo u potrazi za nečim vrijednim i prilikama da izrazimo svoje vrijednosti. Neke od prvih igara koje naučimo u djetinjstvu obuhvaćaju traženje.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Izgubiti nešto

Tražiti nešto

Kuća

Dom iz djetinjstva

Soba