Tavan sablasni, uljez u kući, sanjati dom

Nešto se neobično događa na vašem tavanu, ali niste sigurni što. Nešto je sablasno. Čujete pucketanje podnih dasaka, premda znate da na tavanu ne bi smjelo biti nikog. Čujete mrmor, a koji put sve stvari koje čuvate budu čudnovato presložene. Ne usuđujete se popeti da ne sretnete duha, no znate da ćete zbog osobnog mira prije ili poslije morati saznati i istražiti o čemu je riječ.

Kad sanjate tavan, često zapravo razmišljate o nekim uspomenama i zamislima u pravom životu. Različite sobe u kući predočuju različite dijelove vaše osobnosti, a tavani, s obzirom na to su uvijek na vrhu kuće, simboliziraju pojave u vašem umu. Tavan često služi kao spremište, a njegov sadržaj nerijetko je odraz planova i projekata koje ste tamo odložili za poslije. Mnogo su puta to zamisli koje ste morali napustiti zbog tadašnjih okolnosti. No sad se u vašoj stvarnosti dogodilo nešto što je prizvalo te planove u svijest pa osjećate poriv da ih istražite.

Daske koje pucketaju su postupci koje morate poduzeti kako biste oživjeli zamisli, a glasovi koje čujete su mis koje biste doista željeli prenijeti drugima. Premještanje stvari na tavanu pokazuje da razmišljate o različitim inačicama zamisli i kombinirate ih u nove i inovativne planove. Iskušavanje težnji i zamisli iz prošlosti može plašiti jer priziva u sjećanje sve ono što ste mogli biti i sve ono što ste mogli postići u životu. Premda ste mislili da ste ih napustili, spremali ste ih u svojem umu, čekajući pravu priliku da ih provedete u djelo.

San o tavanu i traženju stvari poručuje vam da postajete svjesni nekih starih razmišljanja i zamisli što vam se vraćaju u sjećanje. Možda ste posve zaboravili na njih, no nešto ih je potaklo da se ožive. Umjesto da im zatvorite vrata u nadi da će same nestati, pokušajte biti otvoreni prema mogućnostima koje mogu donijeti. Možda vam se čini da je misli teško uobličiti i razraditi, ali što ih više budete istraživali i bolje shvaćali, bit će sve opipljivije.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Zločin, krivnja za zlodjelo, ubojstvo, krađa

Tavan

Soba

Kuća

Dom

Lopov

Krađa