Soba, sanjati dom, zatvorena vrata

Jedan od čestih snova je hodanje vlastitim domom kada vidite vrata za koja ste sigurni da ih dotad niste vidjeli. Premda tu možda živite godinama, ne sjećate se da ste ih ikada otvorili. No vrata su vam neobično poznata pa ih otvarate s istovremenim strahom i uzbuđenjem. Katkad položaj sobe može biti građevinski neizvediv.

Kada sanjate svoj dom, to najčešće simbolizira vaše unutarnje ‘ja’, a različite sobe drugačije dijelove vaše osobnosti. Njihova vrata zrcale na koji način izražavate te različite dijelove sebe i kako im pristupate. Otkriće dotad neprimijećenih vrata obično znači da vam se u stvarnom životu nudi uzbudljiva nova mogućnost. Soba koji vrata otvaraju najčešće je poznata jer simbolizira sposobnost prema kojoj ste u prošlosti gajili strast, no jedno ste je vrijeme morali zanemariti. Toj ste prilici iz nekog razloga morali zatvoriti vrata i zaboraviti na nju, ali mogućnosti koje ta prilika ponovno nudi se otvaraju.

Sanjati vlastiti dom i sobu je čest kod ljudi kojima se u životu otvorio određen prostor pa imaju vremena posvetiti se svojoj staroj strasti. Veličina sobe odražava veličinu mogućnosti, a soba se često zna protezati bez kraja. To pokazuje da će vam istraživanje početne mogućnosti otvoriti mnoga nova vrata i mnoge uzbudljive prilike u odnosu prema sadašnjem stanju. Sadržaj sobe odražava prirodu sposobnosti ili strasti kojoj ste zatvorili vrata.

Premda mislite da ste svjesni svojih mogućnosti i ograničenja, sanjati vrata i sobe znači da imate nepoznate sposobnosti koje tek trebate otkriti. Mogućnost da istražite taj dar često se ukaže u obliku neočekivane prilike, a za to će vam trebati vremena da smislite kako ju najbolje iskoristiti. Sanjati nove sobe u kući znači da morate biti otvoreni prilikama i ne zatvarati vrata nijednoj mogućnosti koju stvorite.

Pozadina ovog sna dolazi od uspoređivanja koje ste radili od malena jer je to jedan od glavnih načina učenja. Slično kao što se kuće mogu proširiti da budu prostranije, što više proširujete svoje sposobnost, to češće dolazite do vrijednih prilika za jačanje karaktera.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Zapuštena kuća, zidovi, razbijeni prozori

Soba

Kuća

Dom

Vrata

Prozor