Vaši snovi zapravo izražavaju nade i želje koje imate u stvarnosti

Vaši snovi odražavaju temeljne oblike vašeg budnog života i premda su naizgled san i java nepovezani, snovima označujete želje i nadanja o kojima sanjarite u budnosti. Premda se može činiti kako voljno sanjarenje i prirodni nastanak noćnih snova nemaju ništa zajedničko, oba mehanizma pokreće dublja razina svijesti o sebi koju svi posjedujete. To osnovno razumijevanje sebe prirodno je ljudsko obilježje, a poznato je kao nesvjesna svijest.

Premda se nesvjesnost često izjednačuje sa zaboravom, vaši su nesvjesni opažaji jednostavno svi podaci i iskustva koja upijete, a da to niste svjesno spoznali. Kao razumno ljudsko biće, većinu doživljaja u javi svjesno filtrirate pa se s njima susrećete samo kada spavate i sanjate. Ono nesvjesno zapravo obuhvaća sva vaša dosadašnja iskustva i mogućnosti kojih ste nesvjesno svjesni. Snovi zato mogu biti odlična pomoć pri spoznavanju prave svrhe i svih mogućnosti u stvarnosti.

Snovi pokazuju što vam je bitno u stvarnosti

Snovi su zapravo priče koje izražavaju što vam je najvažnije u stvarnosti. Te su priče prirodni jezik vaše svijesti i u sebi kriju dublje mudrosti i potpuniji uvid od vašeg svjesnog ja. Snovi odgovaraju i na pitanja kao što su “Kako da doista promijenim život?”, “Zašto se uvijek zaljubim u krivu osobu?” ili “Zašto me nitko ne shvaća ozbiljno?”. Snovima zapravo izražavate osobnu psihologiju, obasjavate svoje istinsko ja, prave potrebe i duboka uvjerenja. Umjesto nadanja da postoji osoba ili postupak koji vas može poboljšati, vaše nesvjesno zna da vi već jeste potpuna osoba, samo niste dovoljno istraženi. Pronicanjem u svoje snove možete postati svoj psiholog i voditi se prema ispunjenju na temelju svojih sanjarenja.

Kao i noćni snovi, svakidašnjica se također može činiti kao labavo povezan niz nasumičnih događaja koji vam kradu dane i ne daju da ostvarite svoje najveće ambicije. Zbog pritisaka i zahtjeva budnog života možete osjetiti nepovezanost sa svojim najvećim težnjama i frustriranost radi nezadovoljenih potreba i mogućnosti. Kako budete spoznavali svoje snove, kao i to da nastaju kao izraz nesvjesne svijesti, moći ćete ih učiniti dijelom stvarnosti i živjeti ih, a ne neprestano tragati za njima.

Katarina | 18.12.2017