Tijelo u snovima

Tijelo u snovima

Premda se može činiti kako je nesvjesna svijest obilježje koje je povezano samo s umom, ona je zapravo prisutna i na tjelesnoj, osjećajnoj i duhovnoj razini. Osim očitih osjeta i tjelesnosti svjesnog organizma, imate i nesvjesnu tjelesnu svijest. Premda možete misliti kako ste u svakom trenutku svjesni svog tijela i njime potpuno vladate, tijelo se nesvjesno miče, gestikulira i govori bez vašeg znanja. Ta nesvjesna tjelesna svijest vaše je tijelo iz snova koje utjelovljuje svu prirodnu i nagonsku tjelesnost.

To tijelo utjelovljuje vaše istinsko ja, istinske potrebe i kako ih možete ostvariti. Često svoje pravo ja možete zanemarivati prisiljavajući tijelo da se neprirodno ponaša. Pokušaji svjesnog vladanja tijelom mogu izazvati silnu napetost između vašeg pravog ja i onog koje mislite da trebate prikazati drugima. Skloni smo utjecati na tijelo vodeći se tuđim sudovima, a ne vlastitim zadovoljstvom.

Sanjate li da ste nemoćni, moguće je da životom pokušavate ovladati regulirajući što unosite u tijelo. To može značiti prejedanje ili izgladnjivanje, a katkad i oboje u neumjerenom ciklusu. Ako sanjate da vam što nedostaje u životu, tada ste skloni jesti radi ugode, kako biste se osjećali bolje, a ne jer ste gladi i jer trebate okrepu. Snovi o nezadovoljenoj potrebi često se očituju u jedenju iz navike.

Razumijevanje značenja i poruka iz uzoraka snova pomoći će vam da nedvojbeno prepoznate svoje istinske potrebe i vrijednosti. Što više budete osluškivali i zadovoljavali svoje prave potrebe, to ćete manje morati pokušavati vladati sobom pazeći što jedete. Što se ugodnije budete osjećali u svojoj koži, to ćete manje dopuštati drugima da sude o vašem izgledu. Ne morate se bojati da će se zbog ublaživanja načina prehrane kojih se držite vaš izgled oteti nadzoru, naprotiv, tada će se lakše oblikovati vaše prirodno i zdravo tijelo iz snova.

Katarina | 18.12.2017