Odnosi u snovima

Odnosi u snovima

Likovi koje stvarate u snovima odraz su vaših odnosa u stvarnom životu s bitnim osobama. Oblikujte ih da simboliziraju dijelove vas kojih ste nesvjesni. Isto radite u stvarnosti kad svoja nesvjesna obilježja pripisujete drugima. Ljudi koji vas privlače često odražavaju pozitivna obilježja koja imate, no niste ih svjesni. Osobe koje su vam odbojne mogu biti simboli ponašanja koja nesvjesno izražavate, no razumno ja ne dopušta vam da ih budete svjesni.

Nesvjesno također znate da odražavate tuđe identitete pa ćete možda pokušavati skriti svoje prave osobine kako biste se pred drugima doimali što moćnijima i ljepšima. Naizgled je to očit način da snažnije utječete na druge, no najčešće tako pokušavate posredno vidjeti svoju ljepotu u odrazu svog odraza, umjesto da skupite hrabrost i izravno ju osjetite.

Kad prenosite svoje nesvjesne kvalitete na druge, nagonski provjeravate što se događa. Pritom nesvjesno sudite to što vidite pa makar mislite kako donosite mišljenje o drugoj osobi, zapravo prosuđujete neka svoja nesvjesna obilježja. Prigovarate li kome često znači da možda postoji ekstroventirani dio vašeg ponašanja koji biste htjeli izraziti, no odbijate ga prepoznati ili prihvatiti. Riječ je o prirodnom obrambenom mehanizmu kojim odbacujete ponašanja zbog kojih se osjećate ranjivo ili imate grižnju savjesti.

Kada dugo prenosite neprihvaćena obilježja na druge, lako možete zapeti u odnosima u kojima stalno proživljavate iste priče ili oblike ponašanja. Premda se partneri u odnosima mijenjanju, oni su i dalje samo zrcala za obilježja koja možda morate prepoznati i riješiti u svojem ponašanju. Razumijevajući likove koje stvarate u snovima, možete početi spoznavati koga doista želite privući u svoju budnu stvarnost.

Katarina | 18.12.2017