Žrtva otmice, banda, mafija

Nadvlada vas i otme skupina ljudi. Odvedu vas u svoje skrovište gdje vas pokušavaju prisiliti da im se pridružite. Članovi bande znaju mnogo o vama i vašem životu pa vas često pokušavaju ucijeniti. Tvrde da im dugujete novac ili da su vas vidjeli kako činite manji prekršaj. U zamjenu za šutnju traže od vas da za njih činite zlodjela. Mogu od vas zahtijevati svašta pod prijetnjom da će vas ili vašu obitelj držati kao taoce ili ubiti.

San u kojem vas otimaju pokazuje da u stvarnosti imate posla sa skupinom ljudi koja vas nepravedno iskorištava. Premda osjećate odanost tim ljudima, čini vam e i da ste često prisiljeni činiti što ne želite. To je vrlo česta pojava u obiteljskom okružju. Nerijetko imate osjećaj da ste prisiljeni činiti stvari koje ne volite pa mislite da vam drugi članovi obitelji nekako ograničuju slobodu. Članovi obitelji mogu utjecati na vas pozivajući se na vašu odanost, ali i zagorčavajući vam život smatraju li da niste dovoljno odani.

To može nalikovati na emocionalnu ucjenu, no premda se čini da vam ograničuje slobodu, ta skupina nudi i osjećaj sigurnosti radi kojeg vam je teško raskinuti s njom. Možda osjećate i da im dugujete zahvalnost pa vam se čini da se morate odužiti, osobito ako su žmirili na neke vaše pogreške i nepromišljenosti. Da ste oteti možete sanjati i kad osjećate da ste talac obiteljskih očekivanja. Osim u obitelji, to možete iskusiti i kod ostalih usko povezanih skupina u kojima osjećate da se interesi skupine razlikuju od vaših pa ste razapeti između odanosti prema sebi i prema skupini.

San o otmici vam poručuje da očekivanja i utjecaje svoje obitelji morate šire sagledati. Želite poštovati obitelj, ali morate imati slobodu izbora i preuzimanja odgovornosti za svoje odluke. Što se budete odgovornije ponašali, imat ćete više slobode da budete odani sami sebi i svojim potrebama. Kad vam bude jasno da ste vi odgovorni za ispunjavanje svojih očekivanja, oslobodit ćete se osjećaja sputanosti tuđim očekivanjima.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove: 

Mafija

Džepni nožić

Pištolj

Rana